sunnuntai , 16 kesäkuun 2024
mitä tehdä kesällä

Mitä Tehdä Kesällä? Parhaat Vinkit Virkistävään Kesään

Kesällä on monia mahdollisuuksia nauttia aktiivisesta ja virkistävästä lomasta Suomen kauniissa maisemissa. Tässä artikkelissa kerromme parhaat vinkit siitä, mitä voit tehdä kesällä. Olitpa kiinnostunut seikkailuista, luonnossa liikkumisesta, kulttuurista tai rentoutumisesta rannalla, löydät varmasti ideoita ja inspiraatiota tästä kattavasta oppaasta.

Tutustu Uusiin Matkakohteisiin

matkakohteet

Matkakohteiden valitseminen kesäksi voi olla jännittävä tehtävä. Suomessa on kuitenkin paljon upeita nähtävyyksiä ja kulttuurikohteita, jotka ansaitsevat huomiosi. Tässä osiossa kerromme sinulle muutamista uusista matkakohteista, jotka voit lisätä kesäsuunnitelmiisi.

”Vanha Rauma on yksi Suomen parhaiten säilyneistä puukaupungeista ja se on myös UNESCO:n maailmanperintökohde. Kaupungin kapeat kujat, värikkäät puutalot ja tunnelmalliset kahvilat luovat ainutlaatuisen tunnelman. Tässä historiallisessa ympäristössä voit tutustua kulttuuriin ja nauttia paikallisen ruoan herkuista.”

Toinen uusi matkakohde, joka ansaitsee huomiosi, on Porvoon vanhakaupunki. Vanha Porvoo on täynnä viehättäviä puutaloja, idyllisiä kujia ja idyllisiä kahviloita. Voit kävellä pitkin vanhan kaupungin katuja, tutustua taiteeseen gallerioissa ja nauttia herkullisista lähiruokatiloista.

Kauniita luonnonalueita

 • Puumala
 • Hepokönkää

Luonnosta kiinnostuneille Suomessa on myös kauniita luonnonalueita tutkittavaksi. Voit vierailla esimerkiksi Puumalassa, joka tunnetaan upeista maisemistaan ja monipuolisista aktiviteeteistaan. Hepokönkään vesiputous taas tarjoaa upeat näkymät ja mahdollisuuden rentoutua luonnon syleilyssä.

Tutustu näihin uusiin matkakohteisiin ja tee kesästäsi unohtumaton kokemus. Suomessa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että jokaiselle löytyy jotain mielenkiintoista. Valitse mieleisesi paikat ja nauti matkasta!

Aktiiviset Kesäaktiviteetit

Aktiiviset kesäaktiviteetit

Kesä tarjoaa loistavia mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin. Voit lähteä retkeilemään kauniiseen luontoon ja patikoimaan merkityillä reiteillä. Suomen järvi- ja saaristoalueet tarjoavat myös loistavat puitteet pyöräilyyn ja veneilyyn. Voit vuokrata veneen tai pyörän ja nauttia Suomen kauniista maisemista. Lisäksi voit kokeilla erilaisia vesipelailuja kuten melontaa tai suppailua. Aktiiviset kesäaktiviteetit pitävät sinut liikkeessä ja tarjoavat unohtumattomia kokemuksia.

 • Retkeile kauniissa luonnossa
 • Patikoi merkityillä reiteillä
 • Pyöräile järvi- ja saaristoalueilla
 • Kokeile erilaisia vesipelailuja kuten melontaa tai suppailua

Olipa mielenkiintosi sitten luonnossa liikkumisessa, seikkailuissa tai veden äärellä, kesä tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia aktiiviselle lomalle. Täytä kesäpäiväsi mielenkiintoisilla ja energisillä aktiviteeteilla ja nauti Suomen upeista maisemista. Aktiivinen kesä on täynnä unohtumattomia kokemuksia ja seikkailuja luonnon keskellä.

Näin saat eniten irti kesäaktiviteeteista:

 1. Suunnittele etukäteen ja tutustu eri aktiviteettimahdollisuuksiin
 2. Valitse aktiviteetit, jotka sopivat omiin mieltymyksiisi ja kuntoosi
 3. Muista varusteet ja valmistaudu säiden vaihteluihin
 4. Nauti luonnosta ja pysähdy ihailemaan maisemia
 5. Tee aktiviteeteista yhteisiä kokemuksia perheen tai ystävien kanssa

Kesä on täydellinen aika lähteä liikkeelle ja kokea uusia seikkailuja. Valitse omat suosikkiaktiviteettisi ja lähde tutustumaan Suomen upeaan luontoon ja vesistöihin. Aktiiviset kesäaktiviteetit tarjoavat liikettä, elämyksiä ja virkistystä.

Rentoutuminen ja Luonnonläheisyys

luonto

Kesä on oivallista aikaa rentoutua ja nauttia luonnonläheisyydestä. Mökkeily on suosittu tapa viettää kesälomaa Suomessa. Voit rentoutua omalla mökillä tai vuokratulla ja nauttia luonnon rauhasta ja kauneudesta. Saunan lämpö, uiminen järvessä tai meressä ja ulkona oleminen tarjoavat täydellisen pakopaikan arjen kiireistä.

Luontolomat ovat myös erinomainen tapa rentoutua kesällä. Voit lähteä patikoimaan kauniissa kansallispuistoissa ja tutustua luonnon monimuotoisuuteen. Kalastus ja marjastus ovat suosittuja aktiviteetteja, jotka tarjoavat rentoutumista ja samalla mahdollisuuden nauttia luonnon antimista. Luonnon ääressä oleminen auttaa unohtamaan stressin ja lataamaan akkuja.

Jos kaipaat vielä enemmän rentoutumista ja luonnonläheisyyttä, voit kokeilla esimerkiksi joogaa ulkona. Luontoympäristö tarjoaa rauhallisen ja inspiroivan paikan harjoittaa joogaa ja keskittyä kehon ja mielen hyvinvointiin. Voit valita metsäjoogan tai rantajoogan, jotka tarjoavat upean ympäristön rentouttavalle kokemukselle.

Kesä on ainutlaatuinen aika kokea rentoutumista ja luonnonläheisyyttä Suomessa. Mökkeily, luontolomat ja joogan harjoittaminen ulkona ovat loistavia tapoja nauttia kauniista luonnosta ja palautua arjen kiireistä. Rentoudu, lataa akkuja ja anna luonnon rauhoittaa mieltäsi kesän aikana.

Kulttuurikohteet ja Makuelämykset

Suomessa on monia upeita kulttuurikohteita, joissa voit tutustua maan historiaan ja taiteeseen. Olitpa kiinnostunut museoista, gallerioista tai historiallisista kohteista, Suomessa on tarjolla monipuolisia kulttuurielämyksiä kesällä. Voit vierailla esimerkiksi Ateneumissa Helsingissä, jossa pääset ihailemaan suomalaista taidetta, tai Kiasmassa, jossa voit tutustua nykytaiteeseen. Jos haluat oppia lisää Suomen historiasta, suosittelemme vierailua Suomenlinnassa Helsingissä tai Turun linnassa.

Kun tiedät mitä haluat nähdä, suosittelemme tekemään suunnitelman ja varaamaan liput etukäteen, jotta saat parhaan mahdollisen kokemuksen. Muista myös tutustua paikallisiin kahviloihin ja ravintoloihin, joissa voit nauttia herkullisista makuelämyksistä. Suomessa on monia ravintoloita, joissa tarjoillaan lähiruokaa ja paikallisia herkkuja. Voit maistella esimerkiksi savustettua lohta, poronkäristystä tai perinteisiä karjalanpiirakoita.

Muutamia suosittuja kahviloita ja ravintoloita Suomessa:

 • Café Regatta – Helsingissä sijaitseva tunnelmallinen kahvila, jossa voit nauttia kahvista ja pullasta ulkoterassilla meren rannalla.
 • Ravintola Savoy – Helsingissä sijaitseva legendaarinen ravintola, josta voit ihailla upeita maisemia kaupungin yllä.
 • Kuuma – Turussa sijaitseva kahvila, jossa voit nauttia tuoreista leivonnaisista ja laadukkaasta kahvista.
 • Ravintola Nokka – Helsingissä sijaitseva ravintola, joka tarjoaa modernia suomalaista ruokaa lähituottajien raaka-aineista.

”Suomalainen ruoka ja kahvilakulttuuri tarjoavat maistuvia elämyksiä kesän aikana. Tutustu paikallisiin kulttuurikohteisiin ja nauti herkullisista makuelämyksistä Suomessa!”

Vinkkejä Pienten Paikallisten Löytämiseen

Haluatko löytää uniikkeja löytöjä ja tukea paikallisia yrittäjiä? Suomessa on paljon paikallisia putiikkeja ja markkinoita, joissa voit tehdä kiinnostavia ostoksia. Paikalliset putiikit tarjoavat laajan valikoiman käsintehtyjä tuotteita, designia ja vaatteita, jotka ovat usein uniikkeja ja persoonallisia. Voit löytää täältä jotain todella erityistä ja samalla tukea paikallisia taiteilijoita ja yrittäjiä.

Kesäisin monet kaupungit ja kylät järjestävät myös markkinoita, joissa voit tutustua paikallisiin käsityöläisiin ja viljelijöihin. Markkinoilta löydät monenlaisia herkkuja, käsitöitä ja paikallisia tuotteita. Voit nauttia tunnelmasta, tutustua uusiin makuun ja hankkia alkuperäisiä tuliaisia. Markkinat ovat myös mainio paikka tavata muita ihmisiä ja kokea paikallista elämäntapaa.

Jos olet kiinnostunut vanhoista esineistä ja retrotyylistä, kannattaa tutustua romukauppoihin. Suomessa on useita romukauppoja, joissa myydään vanhoja huonekaluja, keräilyesineitä ja uniikkeja löytöjä menneiltä vuosikymmeniltä. Näissä kaupoissa voit löytää aarteita ja mielenkiintoisia käyttöesineitä, jotka tuovat oman persoonallisen lisän kotiisi. Romukaupat tarjoavat mahdollisuuden tehdä ainutlaatuisia ostoksia ja samalla kierrättää vanhoja esineitä.

FAQ

Mitä voi tehdä kesällä Suomessa?

Kesällä Suomessa on monia mahdollisuuksia nauttia aktiivisesta ja virkistävästä lomasta. Voit lähteä retkeilemään kauniiseen luontoon, nauttia vesillä liikkumisesta, rentoutua mökillä tai tutustua kulttuurikohteisiin. Valinnanvaraa riittää!

Mitkä ovat Suomen parhaat matkakohteet kesällä?

Suomessa on paljon kauniita ja kiinnostavia matkakohteita. Voit vierailla historiallisissa kaupungeissa kuten Rauma ja Porvoo, tutustua luonnonkauniisiin alueisiin kuten Puumala ja Hepokönkää, tai löytää uusia näkökulmia museoissa ja patsaspuistoissa.

Mitä aktiviteetteja voin kokeilla kesällä Suomessa?

Kesä tarjoaa loistavia mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin. Voit lähteä retkeilemään luontoon, patikoida merkityillä reiteillä, pyöräillä järvi- ja saaristoalueilla, tai kokeilla vesipelailuja kuten melontaa ja suppailua.

Miten voin rentoutua ja nauttia luonnonläheisyydestä kesällä?

Voit viettää aikaa mökillä, nauttia saunasta, uida ja olla ulkona luonnossa. Voit myös valita luontoloman, jossa voit patikoida, kalastaa tai marjastaa. Rentoutuminen ja luonnonläheisyys tarjoavat rauhoittumista ja palautumista arjen kiireistä.

Mitä kulttuurikohteita voin tutkia kesällä Suomessa?

Suomessa on paljon kulttuurikohteita, kuten historiallisia kaupunkeja, majakoita, museoita ja gallerioita. Voit myös nauttia makuelämyksistä kahviloissa ja ravintoloissa, joissa tarjolla on lähiruokaa ja paikallisia herkkuja.

Miten voin löytää paikallisia putiikkeja ja erikoiskauppoja Suomessa?

Suomessa on paljon paikallisia putiikkeja ja markkinoita, joissa voit tehdä kiinnostavia ostoksia. Voit myös tutustua romukauppoihin, joissa voi löytää aarteita ja käyttöesineitä menneiltä ajoilta. Löydä uniikkeja tuotteita ja tue samalla paikallisia yrittäjiä.

Lue myös

suomalainen puukko

Suomalainen Puukko – Veitsentekijöiden Taidonnäytteet

Suomalainen puukko ei ole vain veitsi – se on tarina kädentaidoista, perinteistä ja elämäntavasta. Tunnetaanko …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *