tiistai , 23 heinäkuun 2024
miten tehdään lähtöselvitys netissä

Miten Tehdään Lähtöselvitys Netissä? Helppo Opas.

Lähtöselvityksen tekeminen netissä on helppo ja kätevä tapa valmistautua lentomatkaan. Seuraavassa oppaassa annamme yksityiskohtaiset ohjeet siitä, miten tehdään lähtöselvitys netissä ja mitä kannattaa huomioida matkaan lähtiessä.

Tutustu ohjeisiimme ja varmista, että pääset matkaan helposti ja stressittä.

Lähtöselvityksen Aikataulu ja Suositukset

lähtöselvitys

Ennen lentomatkalle lähtöä on tärkeää tietää oikea lähtöselvityksen aikataulu ja kuinka paljon aikaa varata lentoasemalle. Suositeltavat lähtöselvityksen kellonajat vaihtelevat hieman lentoyhtiön ja lennon kohteen mukaan.

Kotimaan lennoilla suositellaan yleensä olemaan lentoasemalla viimeistään 30–45 minuuttia ennen lennon lähtöaikaa. Ulkomaan lennoilla taas suositellaan saapumaan lentoasemalle mieluiten noin kaksi tuntia ennen lähtöä. Tarkat suositukset kannattaa tarkistaa matkatoimistolta tai lentoyhtiöltä.

Ruuhka-aikoina on hyvä varata hieman enemmän aikaa, jotta välttyy kiireeltä ja voi valmistautua lähtöön rauhassa. On tärkeää pitää mielessä, että lähtöselvityksen aikatauluun vaikuttavat myös mahdolliset turvatarkastusjonot sekä matkatavaroiden luovutus. Varatessasi riittävästi aikaa lähtöselvitykselle, voit matkustaa stressittömästi ja nauttia matkastasi alusta asti.

Matkavinkki:

Muista tarkistaa lentoyhtiön ohjeet ja suositukset lähtöselvityksen aikataulusta. Joissain tapauksissa voit tehdä lähtöselvityksen netissä jo edellisenä päivänä, mikä voi säästää aikaa ja vaivaa lentoasemalla. Ole tarkkana lähtöselvityksen aikataulun kanssa, jotta varmistat mukavan ja sujuvan matkustuskokemuksen.

Matkustusasiakirjat ja Tarvittavat Tiedot

matkustusasiakirjat

Lähtöselvitystä varten tarvitaan tiettyjä matkustusasiakirjoja ja tarvittavia tietoja. Varmin henkilöllisyystodistus on passi, vaikka joissain Euroopan maissa riittää myös poliisin myöntämä virallinen henkilökortti. Lisäksi tarvitaan lentolippu, joka nykyisin toimitetaan usein sähköisessä muodossa verkon kautta. Tärkein tieto lähtöselvitystä varten on varauskoodi, joka löytyy lentolipusta tai varausvahvistuksesta. Tätä koodia käyttämällä lähtöselvityksen tekeminen onnistuu. On tärkeää pitää nämä asiakirjat ja tiedot valmiina ennen lentokentälle suuntaamista.

Kun teet lähtöselvityksen netissä, varmista että sinulla on käytössäsi:

 • Voimassa oleva passi tai henkilökortti
 • Lentolippu (sähköinen tai tuloste)
 • Varauskoodi (löytyy lentolipusta tai varausvahvistuksesta)

Passi on yleisimmin hyväksytty matkustusasiakirja. Joissain tapauksissa tarvitaan myös viisumi. Lentolippu on usein sähköisessä muodossa, joten pidä se helposti saatavilla esimerkiksi älypuhelimella tai tulosteena. Varauskoodi on tärkeä tunniste, jonka avulla voit tehdä lähtöselvityksen ja saada pääsyn lentokentän turvatarkastukseen.

Tärkeää tietoa matkustusasiakirjoista:

Matkustusasiakirjat tulee olla voimassa koko matkan ajan, joten tarkista niiden voimassaolo ennen matkaa. Varmista myös, että henkilötiedot matkustusasiakirjassa ovat oikein ja vastaavat varauskoodiin ja lentolippuun merkittyjä tietoja.

Matkustusasiakirjojen tarkistaminen ja valmiiksi pitäminen helpottaa lähtöselvityksen tekemistä ja matkustusprosessia. Muista myös tarkistaa maakohtaiset matkustusasiakirjoja ja viisumeita koskevat vaatimukset, sillä ne voivat vaihdella maittain.

Lähtöselvityksen Tekeminen Netissä

sähköinen lähtöselvitys

Nykyisin monet lentoyhtiöt tarjoavat mahdollisuuden tehdä lähtöselvitys netissä. Tämä on helppo ja nopea tapa säästää aikaa ja välttää jonottamista lentoasemalla. Usein lähtöselvitys avautuu 36 tuntia ennen lennon lähtöä. Sitä voi tehdä joko lentoyhtiön verkkosivuilla tai lentoyhtiön mobiilisovelluksella. Lähtöselvityksessä saa koneeseennousukortin sähköpostitse tai se tallentuu sovellukseen. Koneeseennousukortti voi olla QR-koodi, joka voidaan esittää älypuhelimen näytöltä tai se voidaan tulostaa paperille. Sähköistä lähtöselvitystä käyttämällä matkustaminen sujuu jouhevasti ja paperittomasti.

Voit tehdä lähtöselvityksen netissä helposti seuraavilla askelilla:

 1. Avaa lentoyhtiön verkkosivusto tai lataa lentoyhtiön mobiilisovellus.
 2. Etsi ja valitse ”Lähtöselvitys” tai vastaava vaihtoehto.
 3. Syötä tarvittavat tiedot, kuten varauskoodi ja matkustajien tiedot.
 4. Valitse haluamasi istumapaikka, jos mahdollista.
 5. Vahvista lähtöselvitys ja saat koneeseennousukortin.

Ole tarkkana, että syötät oikeat tiedot lähtöselvityksessä, jotta varauksesi voidaan löytää ja matkustaminen sujuu ongelmitta. Muista myös tarkistaa lähtöselvityksen aikataulu ja ajoitus, jotta teet sen oikeaan aikaan ennen lentoa.

Miksi valita lähtöselvitys netissä?

”Lähtöselvityksen tekeminen netissä tarjoaa matkustajille helpon ja kätevän tavan valmistautua lentomatkalle. Sen avulla voi välttää jonottamista lentoasemalla ja säästää arvokasta aikaa. Lisäksi sähköinen lähtöselvitys mahdollistaa paperittoman matkustamisen, kun koneeseennousukortti tallentuu älypuhelimeen. Suosittelen kaikkia matkustajia hyödyntämään tätä kätevää vaihtoehtoa.” -Matkustusasiantuntija

Lähtöselvityksen tekeminen netissä on kätevä vaihtoehto matkustajille, jotka haluavat säästää aikaa ja vaivaa. Se tarjoaa mahdollisuuden valita istumapaikka etukäteen ja välttää mahdolliset kiireet lentoasemalla. Sähköinen koneeseennousukortti on käytännöllinen, sillä se on aina saatavilla puhelimessa eikä tarvitse huolehtia paperikopioista. Matkustajat voivat keskittyä nauttimaan matkastaan ilman ylimääräisiä huolia lähtöselvityksen sujumisesta.

Lähtöselvitys lentoasemalla

lähtöselvitys lentoasemalla

Lähtöselvityksen voi tehdä myös lentoasemalla itsepalveluna. Useimmilla lentoasemilla on lähtöselvitysautomaatteja ja lähtöselvitystiskejä, joissa matkustajat voivat hoitaa lähtöselvityksen. Helsinki-Vantaan lentoasemalla on satsattu automaattipalveluihin, mutta tarvittaessa henkilökuntaa on myös saatavilla avuksi.

Lisäksi matkatavarat voi jättää bag drop -itsepalvelutiskille tai automaatille. Näitä palveluita kannattaa hyödyntää, jos matkatavarat ovat mukana. Tarkat ohjeet lähtöselvitykseen löytyvät lentoaseman opasteista ja henkilökunnalta.

Itsepalvelu lähtöselvitys lentoasemalla tarjoaa matkustajille joustavuutta ja nopeutta. Mahdollisuus käyttää lähtöselvitysautomaatteja tai lähtöselvitystiskejä lyhentää jonotusaikaa ja helpottaa matkustuskokemusta. Bag drop -palvelu puolestaan mahdollistaa matkatavaroiden nopean jättämisen ja vapauttaa matkustajan kädet muuhun valmistautumiseen ennen lentoa.

Ole tarkkana seuraamaan lentoaseman ohjeita ja tarvittaessa kysy henkilökunnalta apua. Joustava lähtöselvitys lentoasemalla varmistaa, että pääset matkaan sujuvasti ja stressittömästi.

Turvatarkastus ja Portille Siirtyminen

turvatarkastus

Lähtöselvityksen jälkeen on aika siirtyä turvatarkastukseen. Turvatarkastus on välttämätön osa matkustamista ja sen tarkoituksena on varmistaa lentoturvallisuus. Matkustajien on noudatettava tiukkoja sääntöjä ja ohjeita, jotta tarkastus sujuu jouhevasti.

Matkustajan on annettava käsimatkatavarat läpivalaisuun ja kuljettava metallinpaljastimen läpi. On tärkeää olla tietoinen siitä, mitä saa ja ei saa viedä mukanaan. Esimerkiksi nesteitä ja elektroniikkaa koskevat rajoitukset on pidettävä mielessä. Nestepakkaukset on pakattava läpinäkyvään pussiin ja ne saavat olla enintään 100 ml kokoisia.

Turvatarkastuksen jälkeen matkustajat siirtyvät portille, jossa heidät ohjataan koneeseennousuryhmittäin. On tärkeää pysyä aikataulussa ja noudattaa annettuja ohjeita. Portilla matkustajan tulee esittää koneeseennousukortti ja tarkistaa istumapaikkansa numero.

Lähtöselvityksen Joustavuus ja Mahdollisuudet

Lähtöselvityksen tekeminen on nykyisin joustavaa ja tarjoaa matkustajille useita vaihtoehtoja. Lentoyhtiöt pyrkivät helpottamaan matkustajien valmistautumista matkaan tarjoamalla sähköisen lähtöselvityksen mahdollisuuden. Tämä on helppo ja nopea tapa hoitaa lähtöselvitys omalta kotisohvalta käsin. Sähköisen lähtöselvityksen avulla matkustajan ei tarvitse jonottaa lentoasemalla vaan hän voi siirtyä suoraan turvatarkastukseen ja portille.

Lisäksi lentoasemilla on yhä enemmän itsepalvelupalveluita, kuten lähtöselvitysautomaatteja ja lähtöselvitystiskejä. Näitä palveluita hyödyntämällä matkustaja voi hoitaa lähtöselvityksen nopeasti ja helposti itse. Lentoasemalla tehtävä lähtöselvitys tarjoaa myös mahdollisuuden jättää matkatavarat bag drop -itsepalvelutiskille tai automaatille, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Joustavuus lähtöselvityksen tekemisessä mahdollistaa matkustajalle räätälöidyn aikataulun ja vähentää stressiä ennen matkaa.

Lähtöselvityksen vaihtoehdot:

 • Sähköinen lähtöselvitys netissä
 • Lähtöselvitysautomaatit lentoasemalla
 • Lähtöselvitystiskit lentoasemalla

Lähtöselvityksen tekeminen on nykyisin joustavaa ja tarjoaa matkustajille monia vaihtoehtoja helpottamaan matkaan valmistautumista.

Lisäksi lentoasemat ovat siirtyneet käyttämään sähköisiä lipunlukijoita, joissa matkakortti voidaan skannata koneeseenpääsyn helpottamiseksi. Näiden teknologisten ratkaisujen avulla matkustaminen sujuu entistä jouhevammin ja paperittomasti. Matkustajan tarvitsee vain esittää koneeseennousukortti ja siirtyä portille valmistautumaan matkaan.

Viimeiset Vaiheet Ennen Lentoa

Ennen lentoon lähtöä sinun tulee siirtyä lähtöportille. Tarkista lähtöportin numero lentolipustasi tai seuraa lentoaseman opasteita. Saapuessasi lähtöportille, esitä koneeseennousukorttisi ja varmista istumapaikkasi numeron. Muista myös kiinnittää huomiota matkatavaroiden määräyksiin ja painorajoituksiin. Kun olet tehnyt kaikki valmistelut, voit siirtyä portilta koneeseen ja valmistautua nauttimaan matkastasi. Seuraa lentoyhtiön antamia ohjeita ja noudata portilla ilmoitettuja aikatauluja.

FAQ

Miten tehdään lähtöselvitys netissä?

Lähtöselvitys netissä tehdään yleensä lentoyhtiön verkkosivuilla tai mobiilisovelluksella. Tarvitset lentolipun, varauskoodin ja mahdollisesti matkustusasiakirjat. Seuraa ohjeita ja saat koneeseennousukortin sähköpostitse tai sovellukseen.

Mitä aikaa pitää varata lentoasemalle lähtöselvitykseen?

Suositeltavat lähtöselvitysaikataulut vaihtelevat lennon ja lentoyhtiön mukaan. Kotimaan lennoilla suositellaan olevan lentoasemalla viimeistään 30-45 minuuttia ennen lähtöä, kun taas ulkomaan lennoilla suositellaan mieluiten noin kahta tuntia ennen lähtöä.

Mitä matkustusasiakirjoja tarvitaan lähtöselvitystä varten?

Tarvitset passin tai poliisin myöntämän virallisen henkilökortin, lentolipun ja varauskoodin lähtöselvitystä varten.

Miten tehdään lähtöselvitys netissä?

Lähtöselvitys netissä on helppo tapa säästää aikaa ja välttää jonottamista lentoasemalla. Voit tehdä sen lentoyhtiön verkkosivuilla tai mobiilisovelluksella. Tarvitset lentolipun, varauskoodin ja mahdollisesti matkustusasiakirjat. Noudata ohjeita ja saat koneeseennousukortin sähköpostitse tai sovellukseen.

Voiko lähtöselvityksen tehdä lentoasemalla itsepalveluna?

Kyllä, useimmilla lentoasemilla on lähtöselvitysautomaatteja ja lähtöselvitystiskejä, joissa voit hoitaa lähtöselvityksen itse. Helsinki-Vantaan lentoasemalla on automaattipalveluita, mutta henkilökuntaa on myös saatavilla tarvittaessa. Voit myös jättää matkatavarat bag drop -itsepalvelutiskille tai automaatille.

Mitä pitää ottaa huomioon turvatarkastuksessa ja portille siirtymisessä?

Turvatarkastuksessa käsimatkatavarat läpivalaistaan ja matkustajat kulkevat metallinpaljastimen lävitse. Noudata turvatarkastuksen ohjeita ja ota huomioon säännöt nesteiden ja elektroniikan kuljettamisesta. Kun turvatarkastus on suoritettu, siirry portille ja nouda annetut aikataulut.

Mitä joustavuutta ja mahdollisuuksia lähtöselvityksessä on?

Nykyisin lähtöselvityksen voi tehdä netissä, lentoasemalla itsepalveluna tai edellisenä iltana kentällä. Lentoasemilla on myös käytössä sähköiset lipunlukijat, joissa matkakortti voidaan skannata koneeseenpääsyn helpottamiseksi.

Mitä viimeisiä vaiheita pitää tehdä ennen lentoa?

Ennen lentoon lähtöä tarkista lähtöportti lentolipusta tai lentoaseman opasteista. Esitä koneeseennousukortti lähtöportilla ja tarkista istumapaikkasi. Huomioi myös mahdolliset määräykset matkatavaroista ja niiden painorajoituksista.

Lue myös

kotimaiset elokuvat

Kotimaiset elokuvat ja sarjat – Uudet suosikit ja klassikot

Kotimaiset elokuvat ja TV-sarjat tarjoavat monipuolista viihdettä suomalaisen kulttuurin ja tarinoiden parissa. Tässä artikkelissa esitellään …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *