maanantai , 22 heinäkuun 2024
sisustusideat kotiin

Sisustusideat Kotiin – Tunnelmaa ja Tyyliä

Tervetuloa lukemaan sisustusideoita kotiin! Kodin sisustus on tärkeä osa kotielämää, joka vaikuttaa tunnelmaan ja viihtyisyyteen. Tässä artikkelissa sisustussuunnittelija Milla Alftan jakaa vinkkejä kodin sisustuksen kohentamiseen. Saat ideoita erilaisista sisustustyyleistä, värimaailman valitsemisesta, kestävän kehityksen sisustusratkaisuista ja paljon muuta.

Etsitpä sitten uusia ideoita olohuoneeseen, makuuhuoneeseen tai lastenhuoneeseen, täältä löydät inspiraatiota ja käytännön vinkkejä.

Ole valmis luomaan tunnelmallinen ja tyylikäs koti!

Perusasiat kuntoon

kodin järjestys

Pidä kodin järjestys ja siisteys hallinnassa säilyttääksesi raikkaan ilmeen. Voit aloittaa laittamalla tiskit ja vaatteet paikoilleen, jolloin koti näyttää heti huolitellulta ja viihtyisältä. Lisää sisustukseen eloa hankkimalla huoneeseen leikkokukkia. Neilikat ovat erinomainen valinta, sillä ne kestävät pitkään ja voit yhdistellä niitä luonnosta löytyvien oksien kanssa sisustusta piristämään. Kukat tuovat elävyyttä ja raikkautta kotiin, mikä tekee siitä entistä kutsuvamman.

Tee kodista siisti paikka

 • Laita tiskit aina nopeasti pois
 • Järjestä vaatteet kaappeihin tai vaatehuoneeseen
 • Huolehdi pintojen ja lattian säännöllisestä puhdistamisesta
 • Hanki leikkokukkia pitämään huone raikkaana ja viihtyisänä

Siisteys luo harmoniaa kodissa ja tekee siitä viihtyisämmän. Pidä asiat järjestyksessä ja tee pieniä päivittäisiä askelia pitääksesi kodin siistinä.

Panosta viherkasveihin

viherkasvit

Hanki erikokoisia viherkasveja ja amppeleita, joita voit sijoittaa eri paikkoihin kodissasi. Näin luot moniulotteisuutta sisustukseen ja viherkasvit tuovat elävyyttä tilaan.

Viherkasvit ovat loistava tapa tuoda luontoa ja raikkautta sisätiloihin. Erikoista on, että ne eivät ole vain kauniita sisustuselementtejä, vaan ne myös parantavat huoneilman laatua. Kasvit tuottavat happea ja imevät ilmasta hiilidioksidia, mikä luo terveellisemmän ympäristön.

Osta erikokoisia viherkasveja ja amppeleita, jotta voit luoda erilaisia korkeustasoja kodissasi. Esimerkiksi suuret puumaiset kasvit voivat tuoda korkeutta ja näyttävyyttä, kun taas pienemmät ja riippuvat kasvit voivat täyttää alhaisemmat tilat. Voit myös sijoittaa kasvit eri paikkoihin, kuten ikkunalautoihin, hyllyille ja pöydille, luodaksesi visuaalista mielenkiintoa ja moniulotteisuutta sisustukseen.

Kasvien sijoittelu

Oikea sijoittelu on tärkeä osa kodin viherkasvien hoitoa. Suurimmalle osalle kasveista sopii paikka valoisassa tilassa, mutta vältä suoraa auringonvaloa, joka voi polttaa lehdet. Joitakin kasveja voi sijoittaa myös varjoisampaan paikkaan. Muista myös kastella kasveja säännöllisesti ja huolehdi, ettei multa pääse kuivumaan liikaa.

Moniulotteisuus sisustuksessa

Kasvien lisääminen sisustukseen luo moniulotteisuutta ja elävöittää tilaa. Luonnolliset viherkasvit saavat huoneen näyttämään raikkaammalta ja luovat rauhallisen tunnelman. Voit myös yhdistellä eri kasvien muotoja, kokoja ja värejä luodaksesi mielenkiintoisia kokonaisuuksia. Kokeile asettaa kasvit eri tasoihin, roikkuville amppeleille tai pöydille, jolloin saat kodin sisustukseen lisää syvyyttä ja ulottuvuutta.

Kokoa erilaisia viherkasveja ja luonnollisia elementtejä yhteen, kuten kiviä tai puupalasia, luoaksesi mielenkiintoisia asetelmia. Voit myös harkita seinälle ripustettavia viherkasveja tai kasvien ryhmittelyä isompiin ruukkuihin. Tällaiset luonnonläheiset elementit tuovat kodin sisustukseen harmoniaa ja rentoa tunnelmaa.

Trendikkäät ilmakasvit

ilmakasvit

Ilmakasvit ovat helppohoitoisia ja trendikkäitä sisustusvalintoja. Ne tarjoavat kätevän tavan luoda näyttäviä asetelmia kotiisi. Voit sijoittaa ilmakasveja esimerkiksi ruoka- tai yöpöydälle, jossa ne tuovat kaunista vihreyttä ja eloa tilaan.

Ilmakasvit eivät tarvitse istutusta ruukkuihin, vaan voit kosteuttaa niitä säännöllisesti suihkupullolla tai asettaa ne kellumaan astiaan. Tämä tekee niiden hoidosta erityisen helppoa ja vaivatonta.

Löydä oma sisustustyyli

boheemi sisustus

Mieti millainen sisustustyyli sopii sinulle ja kodillesi. Haluatko olla boheemi vai minimalistinen sisustaja? Kun tunnistat oman näkemyksesi, on helpompi viedä kodin sisustus unelmiesi suuntaan.

Etsi inspiraatiota eri sisustustyyleistä ja tutustu erilaisiin elementteihin, värimaailmoihin ja materiaaleihin. Jokainen sisustustyyli heijastaa persoonallisuutta ja luo kodin identiteettiä. Boheemi sisustus on rento, luova ja täynnä elämää. Se voi sisältää runsaita värejä, kuoseja ja erilaisia tekstiilejä. Minimalistinen sisustus puolestaan panostaa yksinkertaisuuteen, puhtaisiin linjoihin ja selkeyteen.

Boheemi sisustus

Boheemi sisustus tarjoaa vapautta ilmaista itsensä ja luoda ainutlaatuinen ympäristö. Voit yhdistellä erilaisia värejä, tekstiilejä, koriste-esineitä ja huonekaluja luodaksesi persoonallisen ilmeen. Boheemissa sisustuksessa saa näkyä kerrostumia, niin sisustuselementeissä kuin kodin identiteetissäkin.

Boheemissa sisustuksessa voi näkyä esimerkiksi rottinkikalusteita, värikkäitä mattoja ja kankaita sekä runsasta kasvien käyttöä. Voit myös käyttää boheemissa sisustuksessa retrohenkisiä tai kirpputorilta löydettyjä esineitä, jotka kertovat tarinoita ja luovat kodin taianomaisen tunnelman.

Minimalistinen sisustus

Minimalistinen sisustus keskittyy oleelliseen ja vähentää turhia elementtejä. Siinä korostetaan tilaa, valoisuutta ja rauhallisuutta. Valitse minimalistiseen sisustukseen selkeitä linjoja, neutraaleja sävyjä ja laadukkaita materiaaleja.

Minimalistisessa sisustuksessa tarkka harkinta on avainasemassa. Vähemmän on enemmän, ja sisustuksen tarkoitus on luoda harmoninen ja rauhallinen ympäristö. Tyylikkäät ja kestävät huonekalut sekä toimivat säilytysratkaisut auttavat pitämään kodin järjestyksessä.

Luo tila yksityiskohdan ehdoilla

sisustuselementit

Halutessasi voit rakentaa sisustuksen ympärille jonkin inspiroivan yksityiskohdan, kuten taulun. Tämä yksityiskohta voi toimia lähtökohtana sisustuksen värimaailmalle ja tunnelmalle. Poimi taulusta sävyjä ja värejä sekä sovita niitä maalien, tekstiilien ja koriste-esineiden kanssa. Sisustuksen ympäristö voi myös tarjota ideoita ja inspiraatiota, joten avaa tarkkaavaisesti silmäsi ympäröivään tilaan.

”Yksityiskohdat ovat sisustuksen sielu. Ne luovat persoonallisuutta ja viimeistelevät kokonaisuuden.”

– Sisustussuunnittelija Maija Virtanen

Eri sisustuselementit, kuten maalit, tekstiilit ja koriste-esineet, voivat tuoda tilaan syvyyttä ja luoda kiehtovia visuaalisia kontrasteja. Valitse yksityiskohdat huolella niin, että ne heijastelevat omaa tyyliäsi ja luovat sinulle mieluisan tilan. Sisustuksen yksityiskohdat voivat olla myös keskustelunaiheita vieraillesi, kertomalla omasta tarinastasi ja persoonallisuudestasi.

Luo tilaa maaleilla

Maalit voivat olla tehokas tapa antaa tilalle uusi ilme ja korostaa valitsemaasi sisustuselementtiä. Valitse seinään väri, joka sopii yhteen yksityiskohdan kanssa. Esimerkiksi taulun sävyjä voidaan heijastaa seinän maalissa, luoden harmonisen tunnelman. Älä pelkää kokeilla rohkeasti eri värivaihtoehtoja, sillä maalit voivat täysin muuttaa tilan tunnelman.

Korosta tekstiileillä

Tekstiilit ovat erinomainen tapa tuoda pehmeyttä ja elämää sisustukseen. Valitse yksityiskohdan värisävyjä heijastavia tyynyjä, verhoja tai mattoja. Tekstiilit voivat myös lisätä tilaan kerroksellisuutta ja tasoja, mikä tekee sisustuksesta mielenkiintoisemman visuaalisesti. Vaihda tekstiileitä kausittain, jolloin voit tuoda tilaan erilaisia tunnelmia ja vaikutelmia.

Lisää koriste-esineitä

Koriste-esineet ovat sisustuksen viimeistelijöitä. Ne antavat persoonallisuutta ja kertovat tarinoita. Valitse yksityiskohdan kanssa yhteensopivia koriste-esineitä, kuten maljakoita, kynttilänjalkoja tai taideteoksia. Näin voit luoda näyttävän kokonaisuuden, joka kutsuu katseen yksityiskohtaan ja luo tilaan yhdenmukaisuutta.

Panosta eteiseen ja kylpyhuoneeseen vieraiden varalle

kylpyhuone

Eteinen on kodin käyntikortti. Huolehdi, että se on siisti ja viihtyisä vieraille. Panosta myös kylpyhuoneeseen ja huolehdi, että siellä on riittävä valaistus ja säilytystilaa vieraille.

Vieraat saapuvat ensimmäisen kerran kotiisi eteisen kautta, joten on tärkeää tehdä hyvä ensivaikutelma. Pidä eteinen siistinä ja viihtyisänä luomalla selkeä järjestys säilytystiloihin, kuten naulakoihin ja kenkätelineisiin. Lisää kodin tervetulotoivotusta asettamalla eteiseen kutsuvia elementtejä, kuten kukkia, tuoksulyhtyjä tai tervetulomaljakoita.

Eteisen lisäksi myös kylpyhuone on tärkeä vieraanvaraisuuden näkökulmasta. Huolehdi, että kylpyhuoneessa on riittävästi valoa, jotta vieraat voivat käyttää peiliä ja meikata tarvittaessa. Sijoita valaisimet strategisesti mahdollisimman hyvään valopisteeseen. Lisää myös säilytystilaa kylpyhuoneeseen vieraille, jotta he voivat pitää omat tavaransa järjestyksessä.

”Eteinen on kodin käyntikortti. Huolehdi, että se on siisti ja viihtyisä vieraille. Panosta myös kylpyhuoneeseen ja pitä huolta, että siellä on riittävä valaistus ja säilytystilaa vieraille.”

Tee kodista viihtyisä ensiaskelilla

kodin tunnelma

Hyvän tunnelman luominen kodin sisääntulossa on ensiarvoisen tärkeää. Eteisessä voi pienillä yksityiskohdilla saavuttaa viihtyisän ja kutsuvan ilmapiirin. Valaistuksen avulla voi luoda tunnelmaa asettamalla valaisin lipaston tai pöydän päälle. Pehmeämpi valo luo viihtyisyyttä ja toivottaa vieraat tervetulleiksi.

Sisustusideoita eteiseen voi saada myös värien käytöstä seinissä. Persoonalliset sävyt seinissä voivat kiinnittää huomion ja antaa kodille oman tunnistettavan ilmeen. Valitse sävyt, jotka sopivat yhteen sisustuksen muiden elementtien kanssa ja heijastavat omaa tyyliäsi.

Eteisen sisustus vaatii usein tarkkaa harkintaa ja toimivia ratkaisuja. Hyödynnä sisustusideoita ja vinkkejä kodin tunnelman parantamiseen. Luo kodista viihtyisä ensiaskelilla!

Hanki eteismatto huolella

eteismatto

Valitse eteismatoksi huolella ja kiinnitä huomiota lattiapinnoitteen valintaan. Eteismatto toimii tärkeänä sisustuselementtinä, joka sekä suojaa lattiaa että lisää kodin viihtyisyyttä. Vanhat ja kuluneet matot ovat nyt erityisen trendikkäitä, tuoden hienostunutta charmia eteiseesi.

Yksi suosittu tyyli on marokkolaistyylinen matto, joka muistuttaa perinteistä marokkolaista laatoitusta. Nämä matot lisäävät eksotiikkaa ja voi antaa eteiselle erityisen tunnelman.

Muista valita eteismatto, joka sopii sekä sisustuksen tyyliin että käyttötarkoitukseen. Laadukas matto kestää kulutusta ja on helppo pitää puhtaana. Valikoimasta löydät erilaisia materiaaleja ja malleja, joten voit valita juuri sinulle sopivan stailin.

”Vanhat ja kuluneet matot ovat nyt erityisen trendikkäitä, tuoden hienostunutta charmia eteiseesi.”

Eteismatto on myös kätevä tapa rajata tilan eri osioita. Voit esimerkiksi valita kooltaan isomman maton, joka asettuu eteisen ja olohuoneen väliselle alueelle, luoden selkeän rajan. Näin matto voi toimia myös sisustuksen jakajana ja antaa tilalle selkeämmän ilmeen.

Lattiapinnoitteen huomioiminen

Eteismattoa valitessa on tärkeää ottaa huomioon myös lattiapinnoite. Eri lattiapinnoitteet vaativat erilaiset matot. Esimerkiksi laminaatti- tai parkettilattian päälle sopii hyvin pehmeämpi matto, joka antaa mukavan tunteen jalkojen alla. Laattalattialle taas voi valita maton, joka luo kontrastia ja tuo lisää lämpöä tilaan.

Olennaista on myös varmistaa, että matto on riittävän koko hankittuun tilaan nähden. Liian pieni matto jää helposti huonekalujen jalkojen alle ja voi rikkoa sisustuksen tasapainon. Sopivan kokoinen matto taas täyttää tilan ja luo harmonisen ilmeen.

Oikein valittu eteismatto on siis loistava sisustuselementti, joka suojaa lattiaa, luo viihtyisyyttä ja antaa eteiselle persoonallisen ilmeen. Panosta maton valintaan huolella ja löydä juuri sinulle sopiva vaihtoehto.

Huijaa peilillä tilaa

peilit

Leikittele peileillä sisustuksessa. Näyttävä peili seinällä saa tilan näyttämään suuremmalta. Pienet peilit rakennettuina kollaasiksi voivat olla katseenvangitsijoita. Peilikaappi voi myös luoda tilantuntua esimerkiksi pienessä makuuhuoneessa.

”Peilit ovat tehokas keino luoda tilantuntua sisustukseen. Ne heijastavat valoa ja luovat illuusion suuremmasta tilasta. Voit sijoittaa näyttävän peilin olohuoneen seinälle, jolloin se avaa tilaa ja luo kauniin koristeen. Pienet peilit voi taas rakentaa kollaasiksi seinälle, mikä luo kiinnostavan katseenvangitsijan. Myös peilikaappi voi olla kätevä ratkaisu tilan säästämiseen pienissä makuuhuoneissa, sillä se tarjoaa säilytystilaa samalla kun luo tilantuntua.”

Jos haluat lisää tilantuntua ja valoisuutta kotiisi, kokeile erilaisia peiliratkaisuja. Peilit voivat toimia myös tyylikkäinä sisustuselementteinä ja luoda mielenkiintoisia visuaalisia efektejä.

Leikittele rohkeasti peileillä ja hyödynnä niiden voimaa luoda tilaa ja lisätä valoa sisustukseen. Peilien avulla voit luoda upeita visuaalisia ilmeitä ja lisätä sisustukseen persoonallista tyyliä.

Anna valon tehdä taikansa

valon hyödyntäminen olohuoneessa

Olohuone on kodin paraatipaikka, jossa voit luoda viihtyisän ja tunnelmallisen ilmapiirin. Yksi tärkeimmistä tekijöistä olohuoneen sisustuksessa on valon hyödyntäminen. Älä sulje luonnonvaloa pois, vaan anna sen tulvia sisään ja täyttää huoneen lämmöllään. Valon avulla voit luoda olohuoneeseen kauniita kontrasteja ja luoda miellyttäviä varjoja ja heijastuksia.

”Valon hyödyntäminen olohuoneessa luo tilaan syvyyttä ja avaa sen kokonaisuutta. Se tekee huoneesta elävämmän ja houkuttelevamman.”

Jotta voisit säädellä valon määrää ja päästä nauttimaan sen taianomaisesta vaikutuksesta, voit käyttää sisustuksessa laskosverhoja. Laskosverhot mahdollistavat valon säätämisen tarpeen mukaan ja antavat sinulle mahdollisuuden luoda erilaisia tunnelmia olohuoneeseen. Valitse laskosverhot, jotka sopivat sisustustyyliisi ja väritykseen. Voit esimerkiksi valita läpikuultavat laskosverhot, jotka päästävät läpi pehmeää ja hajanaista valoa tai valita paksummat verhot, jotka takaavat paremman yksityisyyden ja estävät liiallisen auringonvalon tulvimisen huoneeseen.

Lisäksi voit asetella pitkät verhot ikkunan sivuille kehystämään maisemaa ja luomaan näyttävyyttä olohuoneeseen. Pitkät verhot lisäävät huoneeseen eleganssia ja antavat sille viimeistellyn ilmeen. Valitse pitkät verhot, jotka ovat sopivan pitkät ja leveät, jotta ne tulevat kauniisti esiin ikkunan ja lattian välissä. Voit harkita myös verhojen kerrostamista ja valita eri materiaaleista valmistettuja verhoja, jolloin saat aikaan mielenkiintoisia tekstuurikerroksia sisustukseen.

Jotta valolla saavutetaan paras mahdollinen vaikutus olohuoneessa, on tärkeää pitää verhot ja ikkunat puhtaina ja huolehtia säännöllisesti niiden ylläpidosta. Tällä tavoin varmistat, että valo pääsee vapaasti sisään ja luo kauniin valon leikin tilaan. Anna valon tehdä taikansa olohuoneessasi ja luo viihtyisä ja valoisa tila, jossa voit rentoutua ja nauttia läheistesi seurasta.

Vältä pieniä mattoja

mattojen kerrostaminen

Huomioithan, että mattojen koko on tärkeä tekijä sisustuksessa. Pienet matot voivat helposti jäädä huonekalujen jalkojen alle, menettäen näin keskeisen roolinsa sisustuselementtinä. Sen sijaan suosi tarpeeksi isoja mattoja, jotka täyttävät tilan ja luovat harmonisen kokonaisuuden.

Voit myös leikitellä mattojen kerrostamisella, luoden näin mielenkiintoista visuaalista ilmettä sisustukseen. Asettele mattoja päällekkäin tai lomittain eri kuvioilla ja väreillä, tuoden näin lisää syvyyttä ja persoonallisuutta tilaan. Mattojen kerrostaminen on yksi tapa luoda tyylikäs ja omaperäinen sisustus.

Mattojen valinta ja koko ovat tärkeitä tekijöitä kodin sisustuksessa. Muista ottaa huomioon myös sisustuksen yleinen värimaailma ja tyyli mattoja valitessasi. Näin varmistat, että matot sopeutuvat saumattomasti osaksi kokonaisuutta luoden viihtyisän ja tyylikkään tunnelman.

Etsi tilasta punainen lanka

sisustuksen yhtenäisyys

Mieti voisiko olohuoneen ja keittiön välillä olla jokin yhteinen punainen lanka, kuten toistuva materiaali tai väri. Tällä voi luoda harmoniaa ja yhtenäisyyttä sisustukseen.

Sisustuksen yhtenäisyys on tärkeä tekijä kodin ilmeen luomisessa. Keskittymällä johonkin yhteiseen teemaan, väriin tai materiaaliin, voit luoda harmonisen ilmeen eri tilojen välille.

Esimerkiksi voit valita jatkuvan väriteeman, kuten sinisen, joka näkyy sekä olohuoneessa että keittiössä eri sävyissä. Tämä yhdistää tiloja ja luo yhtenäisyyttä. Voit myös valita tietyn materiaalin, kuten puun, joka näkyy sekä olohuoneen että keittiön kalusteissa tai yksityiskohdissa.

”Sisustuksen yhtenäisyys luo tasapainoa ja rauhaa kodin ilmeeseen.” – Milla Alftan

 1. Aloita valitsemalla yhteinen teema tai väriteema.
 2. Etsi sopivia materiaaleja ja yksityiskohtia, jotka voit toistaa eri tiloissa.
 3. Käytä sisustuselementtejä, kuten verhoja, mattoja tai koriste-esineitä, yhdistämään tiloja.

Jatkamalla samaa teemaa tai väriteemaa eri tiloissa, luot yhtenäisyyttä sisustukseen. Tämä antaa kodille selkeän ja harmonisen ilmeen, joka on miellyttävä sekä asukkaille että vieraille.

Laita keittiöön kauniita purkkeja

keittiön sisustus

Pidä keittiötasot siisteinä ja laita ruoat purkkeihin, joita voi käyttää sisustuselementteinä avoimilla hyllyillä. Näin saat myös säilytystilaa ja kaunista visuaalista ilmettä keittiöön.

Etenkin avonaiset hyllyt keittiössä tarjoavat loistavan tilaisuuden luoda kauniita ja käytännöllisiä säilytysratkaisuja. Purkit voivat toimia sekä säilytystilana että sisustuselementteinä, luoden samalla siistin ja järjestetyn ilmeen keittiöön. Voit valita purkkeja eri kokoisina ja materiaaleina, jotka sopivat keittiön tyyliin ja värimaailmaan.

Kauniit purkit sisustuksen elementteinä

Kauniit purkit voivat olla esillä avohyllyllä tai tasolla, jolloin ne toimivat näyttävinä sisustuselementteinä. Voit valita purkit eri muodoissa ja väreissä, jotka sopivat keittiön kokonaisilmeeseen. Lisää säilytyspurkkeihin värikkäät etiketit tai koristeelliset kannet, jotta ne sopivat täydellisesti keittiön sisustustyyliin.

Säilytysratkaisut avonaisilla hyllyillä

Avonaiset hyllyt tarjoavat runsaasti säilytystilaa keittiössä. Voit sijoittaa purkkeihin muun muassa pastaa, riisiä, mausteita, leivontatarvikkeita ja muita päivittäin käytettäviä ruokatarvikkeita. Järjestä purkit kauniisti hyllyille ja hyödynnä eri kokoisia purkkeja, jotta saat aikaan mielenkiintoisen ja tasapainoisen ilmeen.

Kaunista säilytystilaa keittiön sisustukseen

Säilytyspurkit eivät pelkästään luo järjestystä keittiöön, vaan myös lisäävät kaunista visuaalista ilmettä. Voit valita purkkeihin erilaisia design-elementtejä, kuten kauniita kuvioita, lasista valmistettuja purkkeja tai klassisia metallipurkkeja. Näin keittiöstäsi tulee paitsi toimiva, myös sisustuksellisesti houkutteleva tila.

Petaa sänky kauniilla peitteellä

makuuhuoneen sisustus

Haluatko luoda makuuhuoneeseen ryhdikkäämmän ja tyylikkäämmän ilmeen? Yksi helppo ja tehokas tapa saavuttaa tämä on hankkia päiväpeitto, jota voit käyttää sängyn petaamisessa joka päivä. Päiväpeitto toimii sekä käytännöllisenä että visuaalisena sisustuselementtinä makuuhuoneessa.

Valitse makuuhuoneen sisustukseen sopiva päiväpeitto, joka täydentää värimaailmaa ja luo haluamaasi tunnelmaa. Päiväpeitolla voit helposti tuoda makuuhuoneeseen lisää väriä ja tekstuuria sekä peittää sängyn päivällä siististi. Voit valita peitteen, joka sopii sisustuksen nykyiseen tyyliin tai valita kontrastin, joka tuo raikkautta ja eloa huoneeseen.

Sängynpääty on toinen tapa lisätä makuuhuoneeseen ryhdikkyyttä ja viimeisteltyä ilmettä. Valitse koristeellinen sängynpääty, joka sopii sisustukseen ja luo tasapainoa huoneeseen. Sängynpääty voi olla pehmustettu ja tukea samalla mukavaa lukunurkkausta tai se voi olla elegantti ja luoda ylellistä tunnelmaa.

Kauniin päiväpeiton ja tyylikkään sängynpäädyllä voit luoda makuuhuoneeseen ryhdikkäämmän ilmeen, joka kutsuu rentoutumaan ja nauttimaan hyvin nukutusta yöstä.

Haluatko luoda makuuhuoneeseen ryhdikkäämmän ja tyylikkäämmän ilmeen? Yksi helppo ja tehokas tapa saavuttaa tämä on hankkia päiväpeitto, jota voit käyttää sängyn petaamisessa joka päivä.

Tarkista lastenhuoneen säilytystilat

lastenhuone

Huolehdi lastenhuoneen säilytystilasta, jotta lelut ja tavarat pysyvät järjestyksessä. Yksi hyvä säilytysratkaisu on käyttää kuutioita, joissa voi säilyttää erilaisia leluja ja tarvikkeita. Kuutiot toimivat myös istuimina, mikä tekee niistä monikäyttöisiä.

Toinen tapa luoda lastenhuoneeseen yhtenäistä ilmettä on verhojen avulla. Valitse verhot, jotka sopivat huoneen teemaan ja värimaailmaan. Verhojen avulla voit myös luoda tunnelmaa ja rajata tiloja tarpeen mukaan.

 • Luo säilytystilaa kuutioilla
 • Käytä kuutioita myös istuimina
 • Valitse verhot, jotka sopivat huoneen teemaan
 • Verhoilla voi luoda tunnelmaa ja rajata tiloja

Valitse värit oman maun mukaan

Valitessa kodin värimaailmaa, on tärkeää luottaa omaan makuun ja tunnelmaan, jota haluat kotiisi luoda. Älä seuraa vain trendejä, vaan valitse värejä, jotka tekevät sinulle hyvää ja luovat haluamaasi tunnelmaa. Värit voivat vaikuttaa voimakkaasti kodin sisustukseen ja tunnelmaan, joten on tärkeää pohtia millaisia tunteita eri värit herättävät.

Jokaisella värillä on oma symboliikkansa. Voit valita energisoivia värejä, kuten punaisen tai keltaisen, jos haluat luoda energisen ja iloisen tunnelman. Toisaalta rauhoittavat värit, kuten sininen tai vihreä, voivat luoda levollisen ja rentouttavan tunnelman kotiin. Myös neutraalit sävyt, kuten harmaa tai beige, voivat olla turvallinen valinta, joka luo klassisen ja ajattoman ilmeen sisustukseen.

Valinnassa kannattaa ottaa huomioon myös sisustusmateriaalit ja niiden vaikutus värien kokonaisuuteen. Esimerkiksi betoni ja lasi luovat modernin ja teollisen tunnelman, kun taas puu ja luonnonmateriaalit luovat lämpöä ja kodikkuutta. Voit myös yhdistellä erilaisia värejä ja materiaaleja luodaksesi uniikin ja persoonallisen sisustuksen, joka kuvastaa omaa tyyliäsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *