maanantai , 20 toukokuun 2024
Suomen luontopolkuja

Suomen Luontopolkuja – Poluilla Seikkailemassa

Tervetuloa tutustumaan Suomen luontopolkuja pitkin kulkeviin reitteihin, jotka tarjoavat retkeilyn ilon ja mahdollisuuden kokea unohtumattomia luontoelämyksiä Suomessa. Olipa kyseessä rauhallinen kävely metsästä avautuvalla näköalapolulla tai vaativa vaellus kansallispuiston sydämeen, Suomen luonnolla on paljon annettavaa.

Luonto kutsuu meitä tutkimaan, kokemaan ja oppimaan – antamaan tilaa arjen kiireiden unohtumiselle ja nauttimaan hiljaisuudesta, joka täyttää sielun rauhalla. Riippumatta siitä, haetko hiljaista hetkeä yksinäsi vai elämyksekkäitä seikkailuja perheen tai ystävien kanssa, löydät varmasti polun, joka vie sinut juuri oikeanlaiseen luontokokemukseen.

Kävely luonnossa ei ole pelkästään fyysistä liikuntaa, vaan myös mielen virkistystä. Nämä suomalaiset polut ovat avoinna sinulle ympäri vuoden, tarjoten jokaiselle vuodenajalle ominaisen, ainutlaatuisen kauneuden. Tutustu valikoimaamme, valitse kohteesi ja koe itse, miksi Suomen luontopolkuja kutsutaan kansallispuistoiksi. Niissä retkeilyn ilo yhdistyy vaivattomaan saavutettavuuteen ja vaikuttaviin luontoelämyksiin Suomessa.

Kuhankuonon retkeilyreitistö – Portti Lounais-Suomen luontoelämyksiin

Valastensuon retkeilyreitistö

Monipuoliset vaellusreitit ja idylliset luontopolut kutsuvat luonnosta nauttivia retkeilijöitä Kuhankuonon retkeilyreitistön ääreen. Pöytyän sydämessä sijaitsevat reitit tarjoavat unohtumattomia luontoelämyksiä, oli sitten kyse itsenäisyyspäivän perheretkestä tai yksinäisestä seikkailustasi kiehtovassa suomaisemassa.

Itsenäisyyspäivän retki vuokramökillä Pöytyällä

Linnunradan tuikkeen sijaan itsenäisyyspäivänä taivas peittyi pilviin, mutta se ei himmentänyt retken hohtoa Pöytyällä. Vuokramökin läheisyydessä levittäytyvä Kuhankuonon retkeilyreitistö kietoi meidät syleilyynsä, tarjoten parasta mahdollista vastapainoa arjen kiireille. Vaikka yötaivaan tähtiloiste jäi kuvitelmien varaan, luonto tarjosi omat harmaat helmensä.

Vesisateen muovaamat seikkailut Valastensuolla

Harmaiden pilvien verhoamalla Valastensuolla Pöytyän Vaskijärven luonnonpuiston syleilyssä koimme sateen kaunistaman luonnon ainutlaatuisella tavalla. Vesisade loi ympäröivään suomaisemaan taianomaisen tunnelman, mikä muistuttaa meitä siitä, kuinka sadepisarat maalaavat ympäristön uuteen usvaan kietoutuneeseen valoon. Tässä luontonäytelmässä kulkijat saavat osakseen luontokokemuksia, joiden kauneus syöpyy mieleen pysyvästi.

Retkeilyn ilo mielenkiintoisilla vaellusreiteillä

Kansallispuistot retkeilykohteina

Suomessa retkeily on enemmän kuin vain harrastus – se on tapa elää ja kokea luonto kaikessa monimuotoisuudessaan. Kansallispuistot toimivat retkeilykohteina, joissa jokainen voi löytää oman polkunsa – säästä riippumatta. Yksi tällainen helmi on Kurjenrahkan kansallispuiston Vajosuon kierros, joka vehreän ja mystisen suon sylissä tarjoaa unohtumattomia hetkiä luonnon keskellä.

Luonto vetää puoleensa säällä kuin säällä

Sateen ropistessa lehdille ja kostuttaessa metsän polkuja, retkeily saa aivan uudenlaisen ulottuvuuden. Luonto näyttäytyy eri sävyissään, ja perheet voivat yhdessä kokea luonnon kauneuden säästä riippumatta. Pilvien peittämä taivas tai auringon lämpö – jokainen säätila tuo retkeilyyn oman, ainutlaatuisen tunnelmansa.

Perheen yhteiset luontoretket – Vajosuon kierros Kurjenrahkan kansallispuistossa

Koko perheen yhteinen retkeilypäivä luonnon helmassa on muistolleen arvokas. Vajosuon kierros on täydellinen valinta, kun etsitään lapsiystävällistä reittiä, jonka varrelta löytyy taukopaikkoja ja näköalatorneja. Retkipäivä ei tarvitse täydellistä säätä, sillä syksyinen sadesää verhoaa suon unenomaiseen mystiikkaan, joka jää elämään yhteisenä muistona.

 • Taukopaikat, joissa voi pitää evästauon ja lämmitellä nuotion äärellä
 • Näköalatornit, jotka tarjoavat upeat näkymät suomaastoon
 • Pitkospuut, jotka helpottavat kulkuamme läpi kosteikon

Kunhan muistetaan varautua sään mukaisesti ja säilytetään retkeilyn ilo etusijalla, voi luonnon tarjoama elämys olla rikas ja palkitseva, oli sää mikä hyvänsä.

Perheystävälliset luontopolut ja niiden turvallinen kuljettaminen

perheystävälliset luontopolut

Retkeily on hieno tapa tutustuttaa lapset luonnon ihmeisiin. Perheen pienimpien kanssa metsässä kulkiessa on tärkeää varmistaa reittien turvallisuus ja helppokulkuisuus. Perheystävälliset luontopolut ovat juuri tällaisia: hyvin merkittyjä, turvallisia ja sopivan mittaisia, jotta kaikenikäiset perheenjäsenet voivat nauttia luonnosta huoletta.

Retkeilyn perusteet ja turvallisuus ovat keskeisiä teemoja, kun suunnitellaan perheen yhteistä retkeä. On huolehdittava asianmukaisesta varustuksesta, sääennusteiden tarkistamisesta ja perusensiaputaidoista. Turvallisuus alkaa jo suunnitteluvaiheessa, ja sen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa, varsinkin kun kyseessä ovat lapsiperheet.

 • Vaadi siltä luontoreitiltä, jonka valitsette, että se on helposti lähestyttävä, sillä pitkät siirtymät voivat olla lasten kanssa koettelevia.
 • Osallistakaa lapset reitin valintaan ja suunnitteluun, jotta heillä on enemmän mielenkiintoa ja innostusta itse retkeen.
 • Pidä huolta, että käytössä on asianmukainen säänmukainen varustus – kerrospukeutuminen on avain mukavuuteen ja lämpöön.
 • Opeta perheen pienimpiä retkeilyn perusasioista, kuten roskattomasta retkeilystä ja luonnon arvostuksesta.
 • Turvallisuus on yhteinen tehtävämme: varmistakaa aina, että jokaisella on mukanaan pilli tai muu hälytysväline hätätilanteita varten.

Luonnossa retkeillessä jokainen askel on tilaisuus oppimiseen ja yhdessäoloon. Kun valitsette perheellenne sopivan perheystävällisen luontopolun, voitte yhdessä kasvaa ja oppia luonnon ehdoilla.

Suomen kansallispuistot retkeilykohteina – Erämaan rauhaa ja kauneutta

Kurjenrahkan kansallispuisto

Kansallispuistot ovat Suomen luonnon helmiä, tarjoten rauhaa ja koskematonta kauneutta niin satunnaiselle sunnuntaikävelijälle kuin kokeneelle erämaavaeltajalle. Ne toimivat säilyttäjinä maamme ainutlaatuiselle luonnolle, tarjoten monipuolisten maisemien lisäksi turvallisuutta hyvin merkittyjen reittien kautta.

Monipuoliset retkikohteet kaikkina vuodenaikoina

Olet sitten kevään ensilämmössä orastavan kasvuston ihailija, kesän yöttömän yön seikkailija, syksyn ruskan värittämän maiseman katsoja tai talven hankien keskellä vaeltava lumikenkäilijä, kansallispuistomme vastaavat kutsuun. Ne tarjoavat ympärivuotisesti upeita mahdollisuuksia tutustua säiden vaihteluun ja sen vaikutukseen luonnon elämään.

Kurjenrahkan kansallispuiston vehreät suomaastot

Jylhiä metsiä, avaria suoalueita ja reheviä lintuvettien rantoja – kaikkea tätä on Kurjenrahkan kansallispuisto, Lounais-Suomen erämaan keidas. Erämaavaellus Suomessa ei ole täydellinen ilman vierailua Kurjenrahkan kansallispuistoon, jossa koet erämaan rauhan ja laajojen suoalueiden hiljaisuuden.

 • Vaeltaessasi kansallispuiston polkuja, saatat nähdä lintujen lennossa tai kuulla suopöllön huhuilun etäällä.
 • Vehreät suomaastot tarjoavat unohtumattomat puitteet luontokuvaukselle tai retkeilylle omassa rauhassa.
 • Kurjenrahkan monipuolisuudesta pääsee nauttimaan niin kävellen, pyöräillen kuin talvella suksienkin.

Olennainen osa kansallispuistojemme arvoa on niissä asuva luonnon monimuotoisuus. Ne ovat suojapaikkoja uhanalaisille lajeille ja siksi kansallispuistot vaativat vierailtaan arvostusta ja kunnioitusta luontoa kohtaan, jotta voimme varmistaa näiden paikkojen säilymisen tulevaisuuden sukupolville.

Luonnon monimuotoisuus Suomen erämaavaellusreiteillä

erämaavaellus Suomessa

Suomen luontopolut ja erämaareitit tarjoavat ainutlaatuisia elämyksiä niille, jotka etsivät syvempää yhteyttä luonnon kanssa. Erämaavaellus Suomessa on kuin sukellus luonnon alkuperäiseen sieluun, jossa voi kokea hiljaisuutta ja rauhaa, kaukana arjen vilskeestä. Vaellusreitit kuljettavat kulkijan läpi vaihtelevien maisemien: tuntureilta laajoille soille ja tiheisiin metsiin, joissa jokainen askel vie kohti uusia seikkailuja.

Maisemien ja reittien moninaisuus antaa mahdollisuuden sekä päiväretkeilijöille että useiden päivien vaellusta suunnitteleville seikkailijoille. Tämä monimuotoisuus varmistaa, että riippumatta siitä, etsitkö haastavia erämaareittejä tai leppoisia luontopolkuja, Suomesta löydät varmasti sopivan vaihtoehdon.

 • Retkeilijät kohtaavat matkallaan ainutlaatuisia ekosysteemejä ja voivat havainnoida alueiden rikasta lajistoa.
 • Harvinaiset eläimet ja kasvit tekevät jokaisesta vaelluksesta ainutkertaisen kokemuksen.
 • Kansallispuistojen ja muiden suojeltujen alueiden erämaareitit paljastavat Suomen luonnon kauneuden autenttisimmillaan.

Turvallisen ja miellyttävän vaelluskokemuksen takaamiseksi on tärkeää muistaa varustautua säänmukaisesti, tarkistaa reittien kunto ja varmistaa, että retkeilijällä on mukanaan tarvittava varusteet ja tarvikkeet. Vaelluksella koettu luonnon monimuotoisuus ja maisemien kauneus jättävät syvän jäljen jokaisen retkeilijän mieleen ja tarjoavat elämyksiä, joita ei voi kokea missään muualla maailmassa.

Vuodenajat ja luontoretket – Erilaiset kokemukset joka kerta

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemia

Suomessa vuodenajat piirtävät taivaanrantaan vaihtuvat maisemat ja luovat ainutlaatuiset puitteet luontoretkille. Jokainen vuodenaika herättää uutta kauneutta maamme rikkaassa luonnossa ja kutsuu seikkailemaan erilaisiin kokemuksiin, jotka ovat aina yhtä ainutkertaisia.

Suomen luonto vaihtuvissa vuodenajoissa

Raikas talven kirkkaus, kevään ensimmäiset sulamisvedet, kesän täyteläinen vihreys ja syksyn loimuava ruska – jokainen vuodenajoista tarjoaa omanlaistaan nautintoa ja uusia kokemuksia retkeilijälle. Luonnon moninaiset kasvot kannustavat lähtemään ulos ja kokeilemaan vuodenajan mukaisia aktiviteetteja, olipa se sitten lumikenkäilyä tai marjastusta.

Vierailu Pallas-Yllästunturin kansallispuiston lumoavissa maisemissa

Majesteettiset tunturit ja koskematon luonto tekevät Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta täydellisen paikan vuodenaikojen vaihtelun kokemiseen. Talven huurteisia huippuja, keskikesän auringon kosketusta aapasoiden reunamilla ja syksyn värikylläisiä rinteitä – kaikki asettaa Pallas-Yllästunturin kansallispuiston Suomen luontoretkikohteiden kärkeen.

Koiran kanssa luontopoluilla – Mitä on huomioitava retkellä

koiran kanssa retkeily

Kun suunnataan koiran kanssa retkeilyreissulle Suomen kauniisiin kansallispuistoihin tai muihin retkikohteisiin, on tärkeää suunnitella reissu huolellisesti. Retken onnistuminen vaatii ennakointia, valmistautumista ja vastuullista toimintaa luonnossa liikuttaessa. Retkeily turvallisuus lemmikin kanssa on varmistettava sekä oman koiran että muiden retkeilijöiden ja eläinten turvallisuuden takaamiseksi.

Valmistautuminen yhteisiin seikkailuihin lemmikin kanssa

Retkeillessä koiran kanssa on huomioitava monia tekijöitä, jotta yhteinen aika luonnossa olisi turvallista ja nautinnollista. Reitin valinnassa on otettava huomioon koiran fyysinen kunto sekä mahdolliset rajoitukset, jotka voivat liittyä eläimen kokoon tai turkin ominaisuuksiin. Lisäksi on muistettava pakata mukaan tarpeeksi vettä ja koiralle sopivia herkkuja, ja pitää huolta siitä, että koiralla on säänmukainen varustus.

 • Valitse reitti, joka on koiran kyvyille sopiva ja jossa on riittävästi varjoisia lepopaikkoja.
 • Tarkista sääennuste ja varaudu koiran kanssa kaikenlaiseen säähän.
 • Muista pitää koirasi kytkettynä, erityisesti silloin kun retkeilyalueella liikkuu muita ihmisiä ja koiria.
 • Pakkaa mukaan koiran ensiaputarvikkeiden perussetti.

Suunnitelmallisuus ja oikeanlainen varautuminen takaavat, että sekä koira että sen omistaja voivat keskittyä ympäröivän luonnon kauneudesta nauttimiseen.

Alvarin tiimin suosikit – Koiraystävälliset kansallispuistot

Alvarin tiimi on kerännyt kokemuksia retkeilystä koiran kanssa ja jaettuaan vinkkejä suosittuihin kohteisiin, jotka ovat erityisen koiraystävällisiä. Espoon Nuuksion kansallispuisto tarjoaa koiran kanssa retkeilijöille monipuolisia polkuja ja puhdasta luontoa lähellä kaupunkia. Pohjois-Suomen Pallas-Yllästunturin kansallispuisto taas lumoaa retkeilijät laajoilla erämaa-alueillaan ja vaikuttavilla maisemilla, jossa tilaa riittää myös nelijalkaisille retkeilijöille.

 • Nuuksion kansallispuisto, Espoo: monipuoliset polut ja kaupungin läheisyys tekevät siitä täydellisen paikan päiväretkille.
 • Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, Lappi: upeat tunturimaisemat ja tilavat retkeilyalueet takaavat unohtumattomat hetket luonnon keskellä.

Maastopyöräilijän unelma – Syötteen pyöräilyreitit

Syötteen pyöräilyreitit

Syötteen ainutlaatuinen luonto ja vaihteleva maasto ovat jokaisen maastopyöräilijän unelma. Alueen reitit on suunniteltu tarjoamaan haastetta ja elämyksiä kaiken tasoisille pyöräilijöille, olipa kyseessä sitten aloittelija etsimässä ensimmäisiä polkujaan tai kokenut konkari etsimässä uusia haasteita. Maastopyöräilyssä yhdistyy fyysinen ponnistus, mielen virkistäytyminen ja luonnon ainutlaatuisuuden kokeminen.

Pyöräilyvaellus Syötteen upeilla poluilla

Syötteen pyöräilyreitit halkovat kansallispuiston kauneimpia maisemia, tarjoten maastopyöräilyn ystäville unohtumattomia elämyksiä. Reiteillä voi ihailla kirkkaita lampia, vihreänä kimaltelevia kangasmetsiä ja avoimia soita – maisemia, jotka välillä haastavat pyöräilijän taidot äärimmilleen. Syötteen pyöräilyreitit ovatkin täydellisiä niille, jotka haluavat nauttia luonnosta ja maastopyöräilyn ilosta.

Kokemuksia maastopyöräilyn haasteista ja ihanuudesta

Retkikertomukset Syötteen alueen polkujuoksijoilta ja maastopyöräilijöiltä kertovat alueen reittien monimuotoisuudesta ja haasteista. Usein mainitaan vaihtelevat sääolosuhteet ja reittien tekniset osuudet, jotka ovat testanneet sekä varusteiden että pyöräilijöiden kestävyyttä. Niistä huolimatta, tai ehkä juuri niiden ansiosta, Syötteen reitit ovat syöpyneet monen sydämeen erottamattomaksi osaksi maastopyöräilykokemusta.

Keväinen herääminen retkeilykauteen – Retkeilyn perusteet ja turvallisuus

retkeilyn turvallisuus

Kun kevät herättää luonnon uuteen eloon, retkeilijöiden sydämessä syttyy jälleen retkeilyn ilo. Tämä aika vuodesta on täydellinen hetki päivittää retkeilyn perusteet ja turvallisuus, olipa kyseessä sitten ensimmäiset askeleet poluilla tai kokeneen vaeltajan varusteiden uudelleenarviointi.

On tärkeää herätä retkeilykauden alkuun valmistautuneena. Siihen kuuluu muun muassa varmistus siitä, että retkeilyvarusteet ovat kunnossa ja sääennusteet tarkistettu. On myös suositeltavaa jakaa retkeilysuunnitelmat jonkun luotettavan henkilön kanssa ennen reitille lähtöä. Luonto kutsuu tutkimaan, oppimaan ja kokemaan, mutta aina turvallisuutta kunnioittaen.

 1. Tarvittava varustus säänmukaisesti.
 2. Ensiapuvälineiden tarkistus.
 3. Reitin suunnittelu ja välttämätöntä on reitin vaativuuden selvittäminen.
 4. Sääennusteiden seuraaminen ja niiden mukaan valmistautuminen.
 5. Ympäristön kunnioittaminen ja jälkiemme siivoaminen.

Näin varmistamme retkeilyn ilon säilymisen ja luonnon monimuotoisuuden kunnioittamisen. Suomalainen luonto tarjoaa meille uskomattomia hetkiä ja elämyksiä, jotka rikastuttavat niin mieltä kuin kehoa.

Tiheästi poljetut polut ja hiljaiset hetket luonnossa

luontoretket

Lähdettäessä luontoretkille, ei ainoastaan astuta poluille, vaan myös oman mielen syvyyksiin. Vaikka reitit ovatkin monen askelin muokkaamat, yllättävät ne meidät tarjoamalla hetkiä, jolloin luonnon rauha astuu esiin kaikessa sen voimassa. Joskus nämä hetket löytyvät suosituimmankin polun varrelta, odottamatta ja pyytämättä. Ne ovat retkeilyn iloa, kun arjen melu hiljenee ja sijan ottaa sydäntä lämmittävä hiljaisuus.

Tämän rauhan tavoittamiseksi ei tarvitse välttämättä suunnata erämaan sydämeen tai kiivetä korkeimmalle tunturinhuipulle. Se voidaan löytää lähempää kuin uskoisimmekaan, yksinkertaisesti valitsemalla retken ajankohta huolella tai löytämällä sopiva paikka luonnon omassa konserttisalissa. Erityisen tärkeää on osata pysähtyä ja kuunnella – kuulla tuulen humina, lintujen laulu tai lehtien kahina.

Näitä hiljaisia hetkiä ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan. Ne odottavat meitä pitkin Suomen luontopolkuja, kaupungin laitamilla sijaitsevista puistoista syvien metsien siimekseen. Ne ovat kirjoittamattomia lupauksia siitä, että riippumatta siitä, kuinka moni jalkapari on kulkenut edellämme, voimme silti löytää oman hetkemme – hetken, jolloin koko maailma tuntuu pysähtyvän henkeä haukkoen.

 • Kun etsit rauhaa, suuntaa katseesi vähemmän kuljetuille poluille tai läheisiin luontokohteisiin.
 • Varhainen aamuhetki tai myöhäinen ilta tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet kohdata luonto intiimimmillään.
 • Vältä ruuhka-aikoja ja löydä hiljaisuuden hetkiä myös suosituilla reiteillä, kun ne jäävät hetkeksi vaille kävijöitä.
 • Ota huomioon retken pituus ja suunnittele tauot paikkoihin, joista tiedät voivasi kohdata hiljaisuuden.

Oli kyseessä sitten aktiivinen luontoretki tutulla polulla tai hiljainen hetki metsän syrjäisessä kolkassa, retkeily tarjoaa meille kaikille mahdollisuuden yhä uudelleen löytää sisäinen rauha ja palauttaa retkeilyn ilo.

Yö taivasalla – Kokemuksia metsässä nukkumisesta

Retkeilyn ilo yö taivasalla Suomen luontopolkuja

Metsän hiljaisuudessa yöpyminen avaa oven uudenlaisiin kokemuksiin ja syvempään yhteyteen luonnon kanssa. Olipa kyseessä yö tunturin laella tai metsän siimeksessä, on yö taivasalla unohtumaton seikkailu. Yön aikana luonto näyttäytyy erilaisena: tähtitaivas loistaa kirkkaana ilman kaupungin valosaastetta, ja yöeläinten äänet täyttävät ilman. Erityisesti Suomessa, retkeilyn ilon maassa, on metsässä nukkuminen vahvasti läsnäoleva kokemus, joka muistuttaa elämän yksinkertaisista nautinnoista.

Täällä, missä Suomen luontopolkuja risteilee ympäri maan, lukuisten retkeilijöiden yöpyminen luonnon helmassa kertoo yhdestä perustavanlaatuisesta kaipuusta – palata takaisin luontoon ja kokea maailma niin kuin esi-isämme sen kokivat. Kiireettömyys ja yksinkertainen eläminen keskellä luontoa virkistävät mieltä merkittävästi.

 • Tähtitaivaan tarkkailu ja sen opettamat yhteydet avaruuteen ja maapallon historiaan
 • Luonnon äänien kuunteleminen, joka on meditatiivinen ja rentouttava kokemus
 • Auringonnousun ihailu, mikä on yksi ikimuistoisimmista hetkistä yöretkellä
 • Luonnossa heräävä eläimistö, joka tarjoaa ainutlaatuisia havaintohetkiä

Luonnon tarjoama rauha ja tasapaino ovat osa retkeilyn terapeuttista vaikutusta. Yö metsässä on mahdollisuus yhdistää retkeilyn ilo syvempään itsetuntemukseen ja henkiseen kasvuun. Kokeaksemme tämän täysin, meidän on otettava askel pois mukavuusalueltamme ja antauduttava kokonaan hetken lumoavalle kauneudelle.

Ajatuksia retkeilyn terapeuttisesta vaikutuksesta

retkeilyn terapeuttinen vaikutus

Retkeilyn ilo ja läheinen yhteys luontoon ovat tunnetusti ihmisen hyvinvointia tukevia elementtejä. Siinä missä kaupungin sykkeessä mieli voi käydä ylikierroksilla, luonto tarjoaa lepopaikan ajatuksille ja elvyttää väsynyttä mieltä. Retkeillessä voimme kokea retkeilyn terapeuttisen vaikutuksen, kun stressin taso laskee ja mieliala kohoaa.

Luonnon rauha ja luonnon äänet tuovat mieleen mielikuvia ja tuntemuksia, jotka ylittävät sanallisen kuvailun rajat. Nämä tunnelmat ja kokemukset ovat arvokkaita, sillä ne mahdollistavat täydellisen irtioton arjen haasteista ja tukevat sisäisen tasapainon löytymistä. Retkeily aktivoi aisteja monipuolisesti, opettaen meitä samalla kuuntelemaan omaa kehoa ja mieltä.

 • Hidastettu tahti mahdollistaa hetkessä elämisen taidon harjoittamisen.
 • Luonto tarjoaa ympäristön, jossa voi helposti harjoittaa mielen tyynnyttämistä ja itsetutkiskelua.
 • Maadoittuminen luontoon auttaa palauttamaan energiatasot ja edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, kuinka luonnossa liikkuminen vähentää ahdistusta, lisää onnellisuutta ja parantaa keskittymiskykyä. Sen vuoksi retkeilyä onkin hyvä ajatella eräänlaisena luonnollisena hyvinvointihoitona, joka edesauttaa kehon ja mielen yhteistä hyvinvointia.

Suomen luontopolkuja – Kansallisaarteemme jokaisen saatavilla

Ympäri Suomen kulkevat Suomen luontopolkuja ovat yhtä aikaa sekä kansallisylpeytemme lähde että jokaisen ulottuvilla oleva mahdollisuus. Ne tarjoavat meille polkuja, jotka kuljettavat läpi metsien, soiden ja tunturimaisemien – jokainen kierros opettaa ja elävöittää. Retkeilyn ilo ei ole koskaan ollut näin saavutettavaa; aivan kuin luonto avaisi syliinsä ja toivottaisi tervetulleeksi kaikki, jotka haluavat sen kauneudesta nauttia.

Luontopolut ovat paikkoja, joissa maamme rikas luonnon monimuotoisuus paljastuu joka askeleella. Ne mahdollistavat yksilön yhteyden palauttamisen luontoon ja tarjoavat virkistystä niin keholle kuin mielellekin. On se sitten rauhallinen kävely kuulaassa kevätsäässä tai energinen retki syysmyrskyssä, Suomen luontopolkuja palvelee retkeilijöitä jokaisena vuodenajan päivänä.

Kutsumus kokea metsien mystiikka, soisten aarnialueiden hiljaisuus tai tunturikoivikkojen taika ei rajoitu vain meihin suomalaisiin. Ne houkuttelevat puoleensa myös ulkomaalaisia vierailijoita, jotka haluavat syventää ymmärrystään pohjolan ainutkertaisesta luonnosta. Suomen luontopolkuja kutsuu kaikkia – niiden tarjoama elämys ja retkeilyn ilo ovat mitä parhain lahja meille itsellemme ja seuraaville sukupolville.

Lue myös

matkustuksen maailma

Matkustuksen Maailma – Seikkailuja ja Kokemuksia

Ihmisillä on luonnollinen halu tutkia maailmaa ja kokea uusia seikkailuja matkustamisen avulla. Matkustaminen vaatii aikaa, …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *