tiistai , 16 huhtikuun 2024
pohjoisen taivas

Pohjoisen Taivas – Revontulten Bongaus

Suomen yötaivas tarjoaa talvikauden aikana unohtumattomia elämyksiä revontulten muodossa. Nämä taianomaiset valoilmiöt houkuttelevat valokuvaajia ja luonnonystäviä ympäri maata ikuistamaan niiden hetkellisen kauneuden. Erityisesti revontulet Suomessa ovat tunnettuja niiden intensiivisyydestä ja värien loistosta.

Tietoisten bongaajien suunnistautuessa maan pimeimpiin kolkkiin, ovat parhaat bongauspaikat niitä, joissa taivaan avaruus avautuu esteettömänä. Olipa kyseessä sitten peltoaukeat Keski-Suomessa tai Lappiin tyypillinen tunturimaisema, oikea paikka ja hetki luovat edellytykset täydelliselle revontulikokemukselle.

Revontulien kuvaaminen vaatii kärsivällisyyttä ja oikeanlaista varustusta. Se on taito, joka palkitsee kuvaajan upeilla otoksilla, kun yön pimeyteensä kietova taivas tanssii revontulien rytmittämästä valosinfoniasta.

Kokosimme kattavan oppaan revontulien bongaamiseen – aloittelijoille ja kokeneemmillekin taivaantarkkailijoille. Antaudu siis pimeyden halki kuljettavalle matkalle ja anna Pohjoisen taivaan valojen opastaa sinua.

Pohjoisen taivaan tulia Keski-Suomessa

Revontulien bongaus Keski-Suomessa

Keski-Suomen taivas kätkee sisäänsä lumoavan näytelmän, kun revontulet syttyvät tanssimaan pimeän aikana. Nämä pohjoisen taivaan valoilmiöt tarjoavat unohtumattomia elämyksiä niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin, jotka saapuvat ihailemaan luonnon omaa taidegalleriaa.

Optimaalinen bongausaika ja -paikka

Revontulien parhaat katseluaikat Suomessa ajoittuvat usein syys- ja kevätkauden pimeille öille, jolloin klo 21.00-2.00 välillä taivas saattaa loimuta värikkäiden revontulten valossa. Äänekosken tapaisilla leveysasteilla kannattaa suunnata katse pohjoiseen, missä valoilmiöt ovat komeimmillaan. Parhaita bongauspaikkoja ovat esteettömät ja pimeät alueet, kuten autiot metsäalueet, avoimet pellon laitat tai järven rannat.

Sääolosuhteiden huomioiminen revontulijahtiin

 1. Tarkista säätiedot ja pilvisyysennusteet.
 2. Valitse revontuliretkelle selkeä ja kuiva sää.
 3. Pakkasöinä todennäköisyys nähdä revontulia kasvaa.

Varusteet ja valmistautuminen retkeen

 • Pukeudu lämpimästi kerroksittain ja ota huomioon pitkäkestoinen ulkona oleilu.
 • Pakkaa mukaan lämpimät juomat ja välipalat energiaa varten.
 • Valitse kuvausvälineiksi kamera ja jalusta mahdollisia valokuvia varten.
 • Kun opit kuinka valmistautua revontuliretkelle, muista kärsivällisyys – jokainen hetki pohjoisen taivaan alla on ainutlaatuinen.

Revontulet: Pohjoisen taivaan kiehtova ilmiö

Revontulet Suomessa

Revontulimatkailu Suomessa on kasvattanut suosiotaan maagisen ilmiön – revontulten – ansiosta. Näistä luonnon omista valoshowsita tullaan nauttimaan ympäri maailmaa, ja ne tarjoavat unohtumattomia kokemuksia niin paikallisille kuin kansainvälisille matkailijoillekin. Äänekoski, sijaiten Keski-Suomessa, on yksi niistä paikoista, jossa tämä pohjoinen spektaakkeli voi näyttäytyä täydessä loistossaan.

Ihailijat ympäri maailmaa

Kirkkaina ja kylminä öinä revontulet Suomessa hehkuvat taivaalla ja kutsuvat luokseen ihailijoita joka kolkasta. Nämä yölliset taideteokset, joita myös Aurora Borealiksena tunnetaan, ovat kuin maan ulkopuolinen viesti, joka tyynnyttää ja hämmästyttää samanaikaisesti sen onnekasta todistajaa.

Sini ja Peten kokemukset Äänekoskelta

Suomalainen pariskunta Sini ja Pete ovat jakaneet kokemuksiaan revontulien bongauksesta Äänekoskelta ja jättäneet jälkeensä toivoa herättäviä tarinoita. Heidän mukaansa revontulien katselu on sekä rauhoittava että jännittävä harrastus, joka yhdistää ihmisiä yli rajojen ja luo yhteisöllisyyden tunnetta. Heidän neuvonsa ovat auttaneet monia löytämään parhaat hetket ja paikat tälle luonnon show’lle.

Kuvaus yötaivaan valoilmiöstä

revontulien kuvaaminen

Revontulien kuvaaminen ja ikuistaminen ovat taidemuotoja, jotka vaativat huolellista suunnittelua ja oikeanlaisten kuvausvälineiden valintaa. Yöllisen taivaan valoilmiön tallentaminen valokuviksi eli revontulien ikuistaminen on haaste, joka yhdistää valokuvausharrastajia ympäri suomalaista luontoa.

Onnistuneen revontulikuvan salaisuus piilee paitsi kuvauspaikassa myös oikeanlaisissa kuvausasetuksissa. Selkeä taivas, minimaalinen valosaaste ja esteetön näkyvyys pohjoiseen ovat kriittisiä tekijöitä oikean kuvauslokaation valinnassa. Lisäksi tukeva jalusta, joka mahdollistaa pitkät valotusajat ilman tärinää, on ehdoton varuste revontulien valokuvaamiseen.

 • Valitse kuvauspaikka, jossa on vähän tai ei lainkaan valosaastetta ja josta on esteetön näkymä pohjoiselle taivaalle.
 • Käytä kameraa, joka mahdollistaa manuaaliset säädöt – valotusaika, herkkyys (ISO) ja aukko on sovitettava yhteen.
 • Harjoittele kuvausasetusten vaihtamista nopeasti ja varmasti.
 • Ota huomioon sään vaikutus ja varustaudu lämpimästi – kuvaussessio yöllisessä ulkotiloissa voi kestää tunteja.

Revontulien kuvaus vaatii myös kärsivällisyyttä. Usein oikean hetken odottaminen on haastavaa, mutta palkitsevaa, kun luonto esittää komeimman valonäytöksensä.

Kuvaustekniikkaan kannustetaan tutustumaan etukäteen. Internet tarjoaa laajan kirjon opastusvideoita ja artikkeleita, jotka neuvovat kuinka valotusajan, aukon ja ISO-arvon säätäminen tuottaa toivottuja tuloksia. Revontulien kuvaus onkin yhdistelmä teknistä osaamista ja luovan silmän käyttöä: jokainen kuvaaja luo lopputuloksessaan uniikin näkemyksensä tästä luonnon ihmeestä.

Revontulien näkyvyys Suomessa

Revontulien näkyvyys Suomessa

Revontulien näkyvyys Suomessa on huikeimmillaan loppusyksystä kevääseen, kun pohjoinen yötaivas synkistyy tarpeeksi tämän luonnonilmiön esiin tuomiseksi. Vaikka revontulet ovatkin yleisimpiä pohjoisessa, ne voivat ilmestyä taivaalle missä päin Suomea tahansa, kunhan värimaailmaan sointuvat olosuhteet ovat kohdillaan.

Revontulikausi: Loppusyksystä kevääseen

Nordic light show’n näköalapaikka on paras valita ajankohtana, jolloin aurinko on käynyt mailleen ja pimeys peittää persuksilleen viileät maisemat. Revontulien parhaat katseluaikat Suomessa ajoittuvat juuri näille kauden hiljaisille tunneille, jolloin yö verhoaa maan ja vetää verhonsa alas. Ilmiön loistoa voi ihastella ympäri maan, mutta etenkin pohjoisessa Lapin selkeät taivaat tarjoavat parhaat näkymät loimuavasta luonnon tanssista.

Parhaat kellonajat revontulien havaitsemiselle

Kun revontulien bongaus on suunnitelmissa, kannattaa laittaa herätyskello soimaan noin kello 21 ja pitää se päällä aina aamuyön tunteihin saakka. Keskellä yötä, erityisesti aikavälillä 21.00–02.00, taivas tarjoaa parhaan mahdollisuuden tämän luonnon ihmeen tarkkailuun. Tietysti kärsivällisyys on valttia ja välillä täytyy uskoa myöhäisen tunnin mahdollisuuksiin, sillä revontulet eivät aina tanssi ensi käskystä.

Revontulien ennustaminen ja seuranta

Revontulien ennustaminen ja seuranta

Revontulien ainutlaatuisuus piilee niiden arvaamattomassa luonteessa, mutta modernin teknologian ja yhteisöllisyyden ansiosta revontulien ennustaminen ja seuranta on muuttunut aiempaa helpommaksi. Tunnistamalla luonnon oikut ja seuraamalla tarkasti geomagneettista aktiivisuutta, voimme parantaa mahdollisuuksiamme kohdata tämä huikea luonnonilmiö.

Bongausryhmät ja yhteisöllinen havaintojen jakaminen

Revontulibongaus on aktiviteetti, joka yhdistää ihmisiä niin lähellä kuin kaukana. Sosiaalisen median alustat, kuten Facebook-ryhmät, tarjoavat arvokkaita platformeja reaaliaikaista tietoa ja kokemuksia jakaville harrastajille. Erityisesti revontulibongaus-yhteisöt ovat korvaamattomia, kun tavoitteena on saada tietoa revontulien näkymisestä eri puolilla Suomea.

Ennustamisen apuvälineet: Sovellukset ja KP-arvot

KP-indeksi on kätevä työkalu revontulien aktiivisuuden ennakoimiseen. KP-arvon noustessa on mahdollistamme nähdä revontulia ilta- ja yötaivaalla. Monet sovellukset, kuten My Aurora Forecast, hyödyntävät näitä arvoja ja voivat lähettää käyttäjille automaattisia ilmoituksia, kun olosuhteet ovat suotuisat. Näin ollen seuraamalla KP-arvoja ja käyttämällä näitä sovelluksia, voimme parantaa mahdollisuuksiamme kohdata revontulien ennustaminen ja seuranta.

Revontulikuvien ikuistaminen ja jakaminen

Revontulien ikuistaminen

Revontulikuvat ovat henkeäsalpaavan kaunista taidetta, joka yhdistää valokuvaajat ja luonnosta nauttivat ihmiset ympäri maailmaa. Taitava revontulien kuvaaminen vaatii harjoittelua ja oikeita välineitä, mutta kun yötaivaan magia tallentuu kameraan, on tulos usein vaivan arvoinen. Sosiaaliseen mediaan jaettavat revontulikokemukset innostavat muita kokeilemaan kuvausta ja luovat yhteyden ihmisten välille.

Kuvausvinkit ja kuvaustekniikan harjoittelu

 • Opi käyttämään manuaalisia kamera-asetuksia pimeässä.
 • Kokeile erilaisia valotusaikoja ja herkkyysasetuksia (ISO) löytääksesi parhaan yhdistelmän.
 • Hyödynnä tukevaa jalustaa ja kaukolaukaisinta kameraa tärähtämisen välttämiseksi.
 • Harjoittele valokuvausta ennen oikeaa revontuliretkeä, jotta tekniikat ovat hallussa kun täydellinen hetki koittaa.

Some-yhteisöjen rooli revontulikokemusten levittämisessä

Jakamalla omat revontulikuvat ja -kokemukset sosiaalisen median alustoilla, kuten Instagramilla, voit inspiroida ja motivoida muita harrastajia. Yhteisöllisyys on avainasemassa, kun jaetaan vinkkejä parhaista kuvauspaikoista tai hetkistä. Kannustakaamme toisiamme käyttämällä tunnisteita, kuten ja @visit_aanekoski, ja luokaamme yhdessä ikimuistoisia tarinoita yötaivaan alta.

Revontulet ja valokuvaus

revontulien kuvaaminen

Luonnon ainutlaatuinen valoshow, revontulet, tarjoaa unohtumattomia äänkimispaikkoja valokuvaajille. Revontulien kuvaaminen vaatii valokuvaajalta erityistä taitoa, jotta yötaivaan väriloisto ikuistuu mahdollisimman autenttisesti. Sitä, kun taivas leimuaa revontulien loisteessa, ei yksinkertaisesti voi jättää tallentamatta.

Seuraavat vinkit varmistavat, että saat revontulikuvat talteen parhaalla mahdollisella tavalla:

 • Ota käyttöön kamera, joka mahdollistaa manuaaliset säädöt kuten valotusajan, ISO-arvon ja aukon.
 • Käytä jalustaa, joka mahdollistaa kameran vakaan pitämisen pitkien valotusaikojen ajan. Tämä on välttämätöntä vähäisen valon olosuhteissa työskenneltäessä.
 • Varmista, että kuvauspaikka on mahdollisimman pimeä ja valosaasteeton, jotta revontulien kirkkaus pääsee oikeuksiinsa.
 • Opettele säätämään kamera nopeasti eri tilanteita varten, jotta voit reagoida nopeasti valoilmiön muutoksiin.
 • Huomioi säät ja pukeudu lämpimästi, sillä parhaan kuvan tavoittelu voi viedä pitkiäkin aikoja pimeässä yössä.

Jotta valokuvasi vangitsevat revontulten kiehtovan kauneuden, on tärkeää harjoitella erilaisia kuvaustekniikoita ja asetuksia. Revontulien kuvaaminen on prosessi, joka palkitsee sinut uskomattomilla otoksilla, kunhan olet valmistautunut hyvin ja olet valmis odottamaan täydellistä hetkeä.

Valokuvaaminen on lopulta yhtä paljon taidetta kuin tekniikkaakin. Jokainen kuvaaja tuo revontulikuviinsa oman persoonallisen tyylinsä, ja tämä tekee jokaisesta otoksesta ainutlaatuisen. Vaeltaessasi yössä kameran kanssa, muistuta itseäsi kaikesta siitä kauneudesta, jonka olet valmis ikuistamaan – ja jaa sitten nämä hetket koko maailman nähtäväksi.

Parhaat revontulien bongauspaikat Alueellasi

parhaat bongauspaikat

Kun suunnittelet revontuliretkeä, on oleellista tunnistaa ne parhaat bongauspaikat, joissa yötaivaan luonnonnäytelmä näkyy kirkkaimmillaan. Puhtaalla ja mustalla taivaalla revontulten värit pääsevät oikeuksiinsa, ja kokemus on vertaansa vailla. Kaukana kaupungin vilkkaiden valojen valosaasteesta, metsän siimeksessä tai avoimen vesistön rannalla, voit kohdata revontulten tanssin sen täydessä loistossa.

Valosaasteen vaikutus revontulihavaintoihin

Valosaaste on yksi suurimmista esteistä revontulten bongauksessa. Se häiritsee näkyvyyttä ja vähentää mahdollisuuksia havaita tämä luonnonilmiö. Suunnittele revontuliretki alueelle, joka on suojassa kaupunkien ja taajamien valohehkulta, jotta voit nauttia revontulista niiden täydessä loistossaan.

Pimeitä ja esteettömiä näköalapaikkoja revontulibongaukseen

 • Äänekosken alueen avoimilla pelloilla taivas on valtava ja esteetön, ihanneolosuhteet taianomaisten valoilmiöiden tarkkailuun.
 • Oulun pohjoispuolella sijaitsevat Koitelinkoski ja Kuivasjärven ranta ovat mainioita paikkoja, joissa kaupungin valot eivät häiritse.
 • Lapin erämaa-alueet ja jylhät tunturimaisemat tarjoavat unohtumattomat puitteet rauhassa tapahtuvalle revontulien vahtimiselle.

Revontulibongaus Äänekoskella

Äänekoski revontulibongaus

Äänekoskella kohdataan revontulet yhteisöllisenä kokemuksena, jossa yötaivaan alla voi tavata kymmenittäin samanhenkisiä ihmisiä ihailemassa taivaallista valonäytelmää. Tämän taianomaisen ilmiön äärellä on mahdollista jakaa kokemuksia ja vinkkejä muiden harrastajien kanssa, mikä tekee revontulibongauksesta entistäkin palkitsevampaa.

Asiantuntijoiden ja kokeneiden bongareiden, kuten Sinin ja Peten vinkkejä seuraamalla voit löytää ne parhaimmat ajankohdat ja sijainnit, joissa revontulet Suomessa näyttäytyvät komeimmillaan. He korostavat huolellista valmistautumista, asianmukaista varustautumista ja ennen kaikkea kärsivällisyyden merkitystä jahdissa yötaivaan komeuksia kohtaan.

 1. Tarkkaile sääennusteita ja revontuliaktiivisuutta.
 2. Pukeudu lämpimästi ja varustaudu eväillä ja lämpimällä juotavalla.
 3. Valitse kuvausvälineiksi kamera ja jalusta parhaiden otosten takaamiseksi.

Revontuli-iltoina Äänekoskella koetut hetket voivat olla niin ainutlaatuisia, että asiantuntijat suosittelevat välillä jättämään kamerankin kotiin, jotta saat nauttia luonnon näytelmästä täysin siemauksin. ”Joskus kannattaa kamera unohtaa ja keskittyä vain hetken kauneuteen ja yhteisöllisyyteen”, muistuttavat Sini ja Pete.

 • Vinkki 1: Lepolanvuoren näkötorni tarjoaa upeat puitteet revontulien seuraamiseen korkealta ja esteettömältä paikalta.
 • Vinkki 2: Varaa mukaan otsalamppu, sillä pimeydessä liikkuminen vaatii lisävaloa.
 • Vinkki 3: Opettele kamera-asetukset jo etukäteen, jotta olet valmis ikuistamaan nopeasti vaihtuvat valoilmiöt.

Revontulibongaus Äänekoskella on elämys, joka yhdistää luonnonrauhan ja yhteisöllisen tunnelman. Se on hetki, jolloin unohtaa arjen kiireet ja antautuu Pohjoisen taivaan alla avautuvan valoteoksen lumoihin.

Revontulimatkailun suosio Suomessa

Revontulimatkailu Suomessa

Revontulet Suomessa herättävät vuosi vuodelta suurempaa ihastusta niin kotimaisten kuin kansainvälisten matkailijoiden keskuudessa. Suomi on tunnettu upeista valoilmiöistään, ja revontulimatkailu Suomessa onkin noussut yhdeksi keskeisimmistä vetonauloista pimeän kaamosajan matkailussa. Tähtitaivaan alla viettämänsä lumoavat hetket jakavat niin innokkaat harrastajat kuin ensikertalaisetkin, luoden yhteisen kokemuksen, joka viehättää ja jää mieleen pitkäksi aikaa.

Kokeneiden bongareiden kokemukset

Kokeneiden revontulien bongareiden, kuten Jouni Jussilan, tarinat ja vinkit ovat olleet korvaamattomia oppeja niille, jotka haluavat oppia revontulien katselun saloja. Nämä pohjoisen taivaan tuntijat jakavat tietoa niin parhaista bongauspaikoista kuin valokuvaamisen tekniikoistakin, jolloin revontuliaktiivisuus muuttuu kiehtovaksi illanvietoksi sen sijaan, että jäisi vain sattuman varaan.

Aurinkotuulten vaikutus revontuliaktiivisuuteen

Aurinkotuulet ja niiden voimakkuus ovat merkittävä tekijä revontulien synnyssä. Geomagneettiset myrskyt, joita syntyvät Maan magneettikentän vuorovaikutuksessa auringon kanssa, johtavat revontuliaktiivisuuden vaihteluun. Näiden myrskyjen tunnistaminen ja seuraaminen on avainasemassa, kun suunnataan revontulimatkailuun Suomessa, ja pyritään kokemaan tämä taianomainen näytös omakohtaisesti.

Lapin revontuliovaali: Maailman paras bongausalue

Lapin revontulimajoitus

Suomen Lappi on tunnustettu ympäri maailmaa yhtenä parhaimmista paikoista ihastella revontulia. Erityisesti Kilpisjärvi, aivan Lapin revontuliovaalin sydämessä, houkuttelee vuosittain tuhansia matkailijoita etsimään revontulia yöhön pimenevästä taivaasta.

Kilpisjärven uniikki revontulipotentiaali

Kilpisjärvi sijaitsee ihanteellisesti revontuliovaalin alla, joka kattaa taivaan pohjoisen leveyspiirien yläpuolella ja tarjoaa siten optimaaliset olosuhteet revontulien bongaukseen. Pilvettömänä ja pimeänä yönä Kilpisjärvellä on jopa 75% todennäköisyys kohdata tämä luonnon oma valoshow.

Revontulimajoitus – Lasi-iglut ja lasikattoiset mökit

Kilpisjärvi on panostanut revontulimatkailuun tarjoamalla ainutlaatuisia majoitusvaihtoehtoja. Lasi-iglut ja lasikattoiset mökit ovat suosittuja valintoja niille, jotka haluavat nauttia revontulimajoituksesta ja katsella tähtitaivasta mukavasti lämpimässä sängyssä maaten.

Revontuliretkien suunnitteluvinkit

revontuliretki pukeutumisohjeet yöpymispaikat

Kun taivas pukeutuu yöllä revontulien loistoon, on tärkeää varmistaa, että myös retkeilijä on puettu asianmukaisesti. Pohjoisen taivaan näytelmän seuraaminen sujuu parhaiten, kun olet valmistautunut huolella ja olosuhteiden mukaan. Tässä muutama vinkki revontuliretkelle lähtiessäsi.

Pukeutumisohjeet ja mukaan otettavat tarvikkeet

 • Vältä puuvillaa, joka kastuessaan vie lämmön. Valitse sen sijaan villa tai tekniset materiaalit, jotka pitävät sinut lämpimänä.
 • Kerrospukeutuminen mahdollistaa lämpötilan säätelyn toiminnan mukaan. Älä unohda veden- ja tuulenpitävää pintakerrosta.
 • Muista myös lämpimät aluskerrastot ja sukat, hyvälaatuiset ulkoilukengät sekä paksut käsineet.
 • Otsa- tai taskulamppu on tarpeellinen, kun liikut pimeässä; varavirtalähde on myös suositeltava.

Eväät, ystävät ja yöpymispaikat

 • Pakkaukseen kuuluu elintärkeänä osana lämmintä juotavaa ja energiaa antavat eväät; termospullo ja energiapatukat ovat hyviä valintoja.
 • Revontuliretki on hauska jakaa ystävien kanssa, joten kutsu mukaan hyvää seuraa.
 • Varsinkin talvikaudella yöpymispaikat voivat sijaita syrjäisemmillä seuduilla, joten revontuliharrastaja arvostaa hyvälaatuista telttaa tai lämmin makuupussia.
 • Lapissa sijaitsee useita lomakohteita, joista löytyy revontuli-iloittelijoille räätälöityjä majoitusvaihtoehtoja, kuten lasi-igluja, joiden kautta taivaan ihailu on vaivatonta.

Note for implementation: The provided HTML code should be used within the context of the article’s structural flow for section 13. The alt attribute of the image contains the keywords related to the current section as requested.

Kuinka valmistautua revontuliretkelle

kuinka valmistautua revontuliretkelle

Kun suunnittelet retkeä pohjoisen taivaan valojen ihailuun, tärkeintä on tehdä kattava suunnitelma luonnon ilmiön kohtaamiseksi. Tässä muutamia ohjeita, jotka auttavat varmistamaan, että olet valmis kohtaamaan revontulet niiden täydessä loistossaan.

 • Selvitä sääennusteet ja valitse retkelle pilvetön, kirkas yö.
 • Pue päällesi lämpimät vaatteet useammassa kerroksessa, jotta pysyt mukavasti lämpimänä paikoillasi, kun odotat taivaan esitystä.
 • Muista paksut sukat ja laadukkaat talvikengät sekä lämpimät rukkaset.
 • Ota mukaan myös riittävästi eväitä ja juotavaa – lämmintä teetä tai kaakaota termospullossa pitää mielen virkeänä ja kehon lämpimänä.

Kuvausvälineet ovat oleellisia, jos haluat ikuistaa yötaivaan loiston. Varusta itsesi kameralla ja jalustalla, mielellään myös kaukolaukaisimella, jotta voit saada vakaat ja tarkat kuvat. Kuvia varten on syytä harjoitella kameran asetusten säätämistä jo etukäteen.

 1. Ennen lähtöä tankkaa auton tai pyörän polttoainetta tai varaudu käyttämään julkista liikennettä, jotta pääset valitsemaasi parhaaseen revontulien bongauspaikkaan.
 2. Tarkista, että kaikki retkeilyvälineesi ovat kunnossa ja että sinulla on kaikki tarvittava mukana.
 3. Suunnittele reittisi etukäteen ja muista, että parhaat katselupaikat ovat usein kaukana kaupungin valoista.
 4. Ole valmis siihen, että täydelliset olosuhteet revontulien bongaukselle voivat vaatia pitkää odotusta. Kärsivällisyys on valttia tässä harrastuksessa.

Kun ymmärrät, kuinka valmistautua revontuliretkelle, voit maksimoida mahdollisuutesi nauttia tästä ainutlaatuisesta luonnonilmiöstä. Oikea valmistautuminen takaa, että voit täysillä keskittyä taivaan näytökseen, olkoot sitten ensikertalainen tai kokenut taivaan tarkkailija.

Pohjoisen taivas

Pohjoisen taivaan alle kokoontuvat niin valokuvausharrastajat kuin luonnonilmiöiden ihailijatkin kokemaan yön valonäytelmän, jota revontulet loistavasti tarjoavat. Vaativista kuvausolosuhteista huolimatta, revontulet tarjoavat ainutlaatuisen spektaakkelin, jonka ikuistamiseen monet etsivät vinkkejä ja opastusta. Oululainen Jouni Jussila on yksi tällaisista tiedonlähteistä; hän on omistautunut näiden valoilmiöiden tutkimiselle ja valokuvaamiselle, jakamalla kokemuksensa ja asiantuntemuksensa kaikkien saataville.

Jouni Jussilan revontuliopit

Jussilan panos revontulikokemusten rikastuttamisessa on huomattava. Hän tuo tärkeää tietoa parhaimmista kuvaustavoista ja -hetkistä, jotka helpottavat niiden mahtavuuden tallentamista. Jouni Jussilan ohjeiden avulla revontulijahtia suunnittelevat voivat valmistautua ottamaan kaiken irti tuosta hetkessä syttyvästä ja sammuttavasta luonnon ihmeestä, pohjoisen taivaalta.

Oulun pohjoispuolen parhaat bongauspaikat

Oulun alue tarjoaa useita ihanteellisia bongauspaikkoja, joista Kuivasjärven ranta ja Koitelinkoski ovat mainittujen joukossa parhaimmistoa, tarjoten esteettömät näkymät pohjoisen taivaalle. Jussilan suositukset ja paikallistuntemus ovat arvokkaita vinkkejä revontulien katseluun ja kuvaamiseen, sillä oikeassa paikassa, oikeaan aikaan, revontulet voivat tarjota elämän kestäviä muistoja ja valokuvia, jotka kertovat tarinaa pohjoisen maagisista öistä.

Lue myös

eksoottiset matkakohteet

Eksoottiset matkakohteet – Seikkailumatkailun helmet

Matkamiehet Riku Rantala ja Tunna Milonoff ovat kokeneet monia eksoottisia matkakohteita ympäri maailmaa. He ovat …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *